et par svesker (snittet) Evt. et par svesker (snittet)
Opskrift:
Overhæld valnødderne med kogende vand - og lad dem stå i 10 minutter, mens lagen koger op.
Lagen (snaps - sherry - vanille - kanel - vinaigre - honning - sirup - sukker - appelsinskræl) koges op i 5 minutter.
Valnødder, mandelsplinter og rosiner kommes i lagen - og det hele får lov til at småsimre 15-20 minutter uden låg.
Lad blandingen stå i gryden (med låg) 10-12 timer, vend engang imellem nødder og den resterende lage. Vaniljestangen fjernes.
Tips:
Kan sagtens laves 2-3 dage før servering. I så tilfælde stå køligt.
Tilbehør til ost, fx Gorgonzola, Danablu eller en stærk gammelost.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(4 stemmer)
Opskriften er vist 13541 gange, og udskrevet 334 gange.
Kommentarer
- 2012-12-20 20:22:02 Det her skal være mit specielle bidrag til ostefadet til vores traditionelle julefrokost, ligesom min svigerindes karrysalat altid er tilbehør til silden.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider