Ferskentærte med marcipan

Ferskentærte med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Fersken

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Tærtebund:
200 g.hvedemel
150 g.smør
3 spsk.sukker
1 lille æg
 
 Marcipanmasse:
150 g.marcipan
1 lille æg (pasteuriseret) eller 2-3 spsk. fløde
 
 Frugter:
6-8 flåede friske modne ferskner eller indholdet af 1 kg dåse ferskner
 
 Pynt:
 Mandelflager
 
Opskrift:
Tærtebund:
Smørret hakkes ind i melet med sukkeret og dejen æltes sammen, evt. med lidt ekstra mel. Dejen lægges koldt - gerne i flere dage i en plastikpose.

Dejen rulles ud og løftes over i en smurt tærteformen (ca. 23 cm. i diameter). Dejen klemmes først til i siderne og bunden prikkes med en gaffel. En dobbelt foliestrimmel, så bred som fadet er højt. Strimlen pensles med smør eller olie og klemmes godt fast med fedtsiden mod dejen. Tærten bager på en rist på nederste rille ved 235 grader i 6 minutter.

Så fjernes alufolien hurtigt og tærten bager videre ved 225 grader i ialt 12-14 minutter.
Tærten kan fryses i 3 måneder.

Marcipanmassen røres med et æg eller fløde til en creme-agtig konsistens. Marcipanmassen fordeles i tærtebunden og heri anbringes frugten, skåret ud i både. Dåsefrugt skal være godt afdryppet. Henkogte pærer med chokoladedrys kan evt. også anvendes. Serveres med mandelflager, flødeskum eller kold creme fraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 18749 gange,
og udskrevet 377 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu