Græsk ferskentærte

Græsk ferskentærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Fersken

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Græsk ferskentærte, billede 4 Græsk ferskentærte, billede 1 Græsk ferskentærte, billede 2 Græsk ferskentærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tærtebund:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
6 Fersken, frisk 1 udstenet fersken vejer ca. 100 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
1 spsk. Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Ælt alle ingredienserne til tærtebunden sammen. Rul dejen ud i en tærteform, som prikkes med en gaffel, et stykke bagepapir lægges over dejen og den fyldes op med ris eller tørrede bønner. Bages i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 20 minutter.

Ris eller bønnerne tages op, og gemmes til næste gang du bager tærtebund. Bagepapiret kasseres.

Lad ferskerne få et kort opkog i vand. Pil dem, skær dem igennem og tag stenen ud. Læg fersknerne med den buede side opad i tærtebunden. Drys 2 spsk. Sukker over. Læg en strimmel alufolie om kanten, sæt tærten i en 200 grader C alm. ovn i ca. 15 minutter.

Pisk fløden, rør sukker, vaniljesukker og æggeblommerne i og fordel det over ferskerne og bag tærten yderligere 15 minutter.

Rist mandelflagerne på en stegepande, drys dem på.

Server tærten lun.





karakterer:
Opskriften er vist 92605 gange,
og udskrevet 1780 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13654 (3251 kcal)
KJ pr. Pers. 1706 (406 kcal)
Vægt ialt 1345 gram
Vægt pr. Pers. 168 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1015 KJ (241 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 12.5 gram
Kulhydrat 29.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-08-13 15:04:29
Smager ok, men hvordan får man skindet af ferskner/nektarin?

  -   2016-08-09 21:01:01
Pas på med tiden, her blev den rigeligt mørk på angivne tid.

  -   2011-08-28 13:29:37
Rigtig lækker ferskentærte, alt blev bare spist:) Men jeg sprang nu det trin over med at man skulle putte bønner og ris oven på når man bagte tærte dejen, forstod ikke meningen med denne del, måske det kunne blive forklaret bedre:) ?

  -   2010-09-04 16:10:01
jeg er under uddannelse som ernæringsassistent jeg lavede den i et græsk tema selv mine lærer var meget begejstret for den de var helt vilde den er virkelig kanon god prøv den det oplevelsen værd.

  -   2009-08-25 08:42:42
Kan man også bruge nektariner istedet for hvis man ikke har nogen ferskner

  -   2009-07-25 09:48:58
lige et sprøgsmål, skal den serveres lun eller kan man godt bage den og så fx. medtage den i sommerhus til brug dagen efter..?

  -   2007-10-04 14:50:32
Dette er en drøm, super nem at lave, og smager super.