Rugbroed Glutenfri

Rugbroed Glutenfri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandKilde : Dansk Cøliaki Forening

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dl.naturris
0.5 dl.husk
2 dl.hirseflager
0.5 dl.sesamfrø
1 dl.hørfrø (knuses evt.)
1 dl.solsikkekerner
5 dl.vand
 
1 spsk.olie
2 tsk.sukker
1.5 tsk.groft salt
 Lidt kulør (hvis man ønsker mørkt brød)
 
0.5-0.75 pk.gær
1 dl.A38 eller vand
300 g.glutenfri-mel
 
Opskrift:
Kog risene som løse ris. Husk, hirseflager, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og det kogende vand kommes i en røreskål og røres sammen. Blandingen skal stå i ca. 10 minutter.

Tilsæt olie, sukker, salt og kulør mens maskinen kører. Udrør gæren i A38 eller lunkent vand og tilsæt det sammen med melet. Rør dejen godt på maskine.

Dejen hældes i en 1,75 l form, ridses eller prikkes. Bages i 1 time ved 190 til 200 grader.

Tips:

Pakkes i vådt klæde til brødet er lunkent. Bunden kan nemt blive svampet hvis man lader det være i klædet for længe. Frys evt. halvdelen. Brødet er skærefast, så man kan nemt skære det antal skiver der skal bruges. Opbevares i køleskab.





karakterer:
Opskriften er vist 27062 gange,
og udskrevet 834 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-09 11:16:57
Synes dejen bliver MEGET tør, passer forholdet mellem væske og tørre ting godt nok for andre?

  -   2005-01-01 01:01:01
Fin opskrift - især at hælde det kogende vand på blandingen med HUSK. Glem alt det om at bearbejde i meget mang tid! Jeg bager brødet med surdej og lader det stå natten over og efterhæve. Det bliver næsten som et rigtigt rugbrød.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det kan være meget forskelligt hvad morbus crohn-patienter ikke kaan tåle, men noget er ens. Min datter er blevet testet for intolerance på 125 forskellige fødevarer og reagerer på 27 af dem, men de mest almindelige er sukker mælkeprodukter og hvedemel(gluten)