Sushiris

Sushiris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Ris Tilbehør

Oprindelsesland : Japan

JapanIndsendt af : Cloe

Indsendt :     

Ingredienser:
1000 g.sushi-ris
1.25 l.vand
1.25 dl.sushi-vineddike
2 tsk.salt
2 spsk.sukker
 
Opskrift:
Vask risene i koldt vand. Kog dem i vandet i 22 minutter. Sluk for varmen og lad risene stå og trække med låg i ca. 20 min. Tilberedes i en tykbundet gryde. Når risene er kogt, lægges de i en fladbundet skål, der ikke må være af metal. Pløj forsigtigt frem og tilbage med en træspatel. Kog nu i en gryde vineddike, salt og sukker til en klar væske og tilsæt den derefter i en tynd stråle risene, så den bliver godt fordelt. Rør forsigtigt rundt imens. Risene skal derefter afkøles (med en vifte) til de har kropstemperatur. Derefter er de klar til brug.

Tips:

Har afprøvet en del sushi opskrifter og denne er den bedste fundet indtil videre :-)





karakterer:
Opskriften er vist 13732 gange,
og udskrevet 267 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-24 18:40:35
Jeg får ca. 4 ruller (som skæres i hver 8 bidder) af 250 g ris, dvs 16 ruller af et kilo eller 128 stykker sushi.

  -   2009-02-23 10:40:42
Det bør nok noteres, at man ved riskogning typisk skruer ned for varmen når først vandet koger. Risene skal koge videre, men ikke spilkoge.

  -   2005-01-01 01:01:01
Virker det ikke som en ret stor portion? Der må da være til 6 eller sådan noget...