Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bagte kartoffelkager

Bagte kartoffelkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bagte kartoffelkager, billede 4 Bagte kartoffelkager, billede 1 Bagte kartoffelkager, billede 2 Bagte kartoffelkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.kartofler
2 æggeblommer
 salt
 peber
 reven muskatnød
2-3 plader butterdej (optøede)
 blå birkes
 
 Pensling:
 æg
 
Opskrift:
Skræl og kog kartoflerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, mos dem og rør æggeblommer, salt, peber og muskatnød i. Lad mosen køle let af, og rul den så til en pølse ca. 7 cm. i diameter, samme som butterdejsstykkerne.

Rul butterdejen ud til ca. dobbelt størrelse og udstik 16 runde kager på ca. 7cm i diameter.

Skør skiver af kartoffelmospølsen 3-4 cm. og fordel dem på halvdelen af kagerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensel resten af kagerne med æg, drys med birkes og læg dem oven på mosen, som låg.

Bag kagerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (17 stemmer)

Opskriften er vist 124584 gange,
og udskrevet 1959 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gitte  -  2016-02-23 09:39:31
Smager rigtig godt - især med sovs, da de ellers kan være lidt tørre. Mine unger får dem kolde med på madpakke dagen efter, hvis der er rester. Det er vigtigt at rulle butterdejen ud til halv tykkelse, men da den ikke klæber til bordet, er det ikke et problem. Så vokser butterdejen ikke så meget, og så vælter de ikke.

  -  2013-04-09 09:22:14
Vores butterdej hæver i ovnen så de vælter hvad gør vi forkert?

benthe  -  2010-08-15 07:33:19
krydderier eller friske krydderurter i mosen, og mandel/nøddeflager på toppen, istedet for de trælse birkes.

Gæst  -  2008-03-06 18:40:58
De spises som tilbehør til kød osv ligesom kartofler normalt gøres, og jeg synes især de er gode til oksebøffer. De smager nu ellers også glimrende i sig selv. Jeg rørte hakkede grønne krydderurter i og undlod de blå birkes.

Jonas  -  2008-01-10 14:25:01
Dette er de bedste kartoffelkager jeg har smagt :D

niag  -  2007-08-19 16:48:20
ik hel med katofler ved ik hvordan man skal spise den på vad for en måde'

rikke  -  2007-08-12 20:29:34
spises de som kager eller som en anden måde at lave kartofler på til aftens maden

Per  -  2006-12-13 11:59:27
De smager ok, men nogle krydderuerter i mosen vil ikke skade.