Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Banoffee pie

Banoffee pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Banoffee pie, billede 4 Banoffee pie, billede 1 Banoffee pie, billede 2 Banoffee pie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 ds.kondenseret mælk 400g.
 
 Bund:
1 pakkehavrekiks med chokolade, 300 g.
50 g.smør
 
3 store bananer
3 dl.Piskefløde
 
 
Opskrift:
Den uåbnede dåse lægges i en gryde og dækkes med vand. Bringes i kog og småsimrer så i 4 timer. Fyld ekstra vand på undervejs, dåsen skal være dækket med vand under hele kogningen.

Dåsen afkøles midst 1 time inden den åbnes, kan laves flere dage i forvejen men bør have stuetemperatur ved brug.

Sæt gerne kiksene i køleskab inden de puttes i en pose, luk og knus kiksene fint med en kagerulle, hæld de knuste kiks i en skål og hæld den smeltede smør over og rør godt sammen. Fordel kiksene i bunden af en springform ca 22 cm. i diameter og sæt formen i køleskabet i 15 minutter.

Skræl bananerne og skær dem i tynde skiver og fordel dem over den afkølede bund.

Åben dåsen med kondenseret mælk og fordel den over bananerne og sæt pien tilbage i køleskabet i 20 minutter.

Pisk fløde stiv og fordel den over pien og stil den tilbage i køleskabet i endnu 20 minutter.

Riv chokoladen fint over pien i et godt lag.

Åben formen og løsen siderne med en kniv inden du løfter siden af.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (11 stemmer)

Opskriften er vist 29527 gange,
og udskrevet 454 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

hanne + rune  -  2011-01-22 09:28:14
opskriften kommer fra en restaurant der hed "The Hungry monk" fra sussex..eller essex... i england

Mrs Mandalay  -  2009-09-17 09:45:20
I stedet for kondenseret mælk kan man bruge Dulce de Leche ( fås i velassorterede supermarkeder ) så slipper man for at koge mælken på dåse... Resultatet er ultra lækkert!

Laurits  -  2009-08-08 12:30:41
Jeg synes det er den bedste kage, der findes. karakter 10!!!