Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceSmørcroissant

Smørcroissant, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :Ingredienser:
20 g.gær
1 dl.mælk
2 dl.mælk
150 g.hvede
350 g.hvedemel
200 g.smør
 lidtsalt
100 g.smør til indrulningen
 
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres med en dl. mælk, der er lunet til 35 grader. De 150 gram mel blandes i, og dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Dejen lægges i en skål og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.

De 2 dl. mælk lunes til 35 grader. Smørret smuldres i den store portion mel (hold lidt mel tilbage), og saltet blandes heri. Mælk og melblandingen æltes ind i den lille dej. Nu æltes dejen igen, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Pas på, at der ikke kommer for meget mel i dejen, for så bliver den nemt uelastisk og derved vanskelig at rulle smørret ind i. Dejen stilles til hævning i ca. 5 timer eller gerne natten over, hvis den stilles lidt køligt.

Nu slås dejen ned og rulles derefter ud til et rektangel. De 100 gram smør skæres i tynde skiver og lægges på den ene halvdel af dejen. Den anden halvdel lægges over. Dejen rulles ud på tværs af sammenfoldningen til ca. dobbelt længde.

Dejen foldes sammen 3 gange, drej 90 grader, så der igen rulles på tværs af folderne. Dejen udrulles igen, fold 3 gange. Dette gentages 3-4 gange. Til sidst rulles dejen ret tyndt ud, skæres midt over på langs og hver del udskæres derefter i trekanter.

Disse rulles fra den tykke ende, bøjes til et horn og sættes med snippen nedad på en smurt bageplade. Efterhæves 15 minutter, pensles med sammenpisket æg inden bagningen eller med kartoffelmel efter bagningen (Mens der bages, udrøres kartoffelmelet - 1 1/2 spsk. med 2 1/2 dl. kogende vand og de færdige croissanter pensles herved, straks de kommer ud af ovnen. Denne behandling giver en fin sprød og blank skorpe, og det er denne metode, der benyttes i Frankrig) Bages ved 250 grader i ca. 15 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9508 gange,
og udskrevet 110 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu