Brioche med jordbær-rabarbermarmelade

Brioche med jordbær-rabarbermarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 Vaniljestang
1000 g.jordbær
1500 g.rabarber
1000 g.sukker
 Atamon
 sylte glas
 
 Briochedej
400 g.hvedemel
 ekstra hvedemel til at ælte med
15 g.gær
1 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
0.5 dl.lunkent vand
175 g.koldt smør
6 æg
 
1 æg pisket med knivspids salt til pensling
30 g.smør til at smøre forme med.
 
Opskrift:
Marmeladen:
Vask jordbær og fjern blomst, skyl rabarber, og skær bund og top fra, skær derefter rabarberne i stykker af 1 cm, skær vanillestængerne i 3 stykker og kom det hele i en gryde sammen med sukker. Kog det i 45 minutter, skum af undervejs. Skyl alle glas i atamon, når marmeladen er kogt færdig hældes den på glassene, lad marmeladen køle ned, luk så glassene og gem et køligt og mørkt sted.

Briocherne:
Start med at røre lunkent vand, salt, sukker og gær sammen i en skål, tilsæt derefter æg, tilsæt melet lidt ad gangen til dejen har en smidig konsistens, den skal stadig være fedtet, der bruges omkring 400 gram hvedemel, måske lidt mere eller lidt mindre. Kom dejen i en skål og dæk den med et klæde, stil den til at hæve et lunt sted til den har dobbelt størrelse, det tager alt fra 2 til 4 timer.

Når dejen er dobbelt størrelse, kommes lidt mel på bordet og dejen lægges der, rør først smørret blødt og ælt det derefter ind i dejen, brug en dej skrab og ekstra mel til hele tiden at gøre dejen fri af bordet. Det tager lidt tid at ælte dejen godt igennem, alt smørret skal være æltet ind uden der er smørklumper i dejen.

Stil nu dejen i en skål i køleskabet til næste morgen/dag.

Nu hvor dejen er kold, er den nem at arbejde med. Start med at smelte lidt smør og pensel formene. Form nu 16 små boller og tryk dem i den ene ende sådan at bollerne får en lille hat på, stil dem i formene og lad dem efterhæve i 20 minutter, pensel med æg der er pisket med salt. Bag dem ved 220 grader i 20 til 25 minutter, lad dem derefter køle nogle minutter på en bagerist før de serveres med iskoldt smør og den hjemmelavede marmelade.


karakterer:
Opskriften er vist 10741 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu