Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Agerhøne med druefyld

Agerhøne med druefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøne - Agerhøns

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Midtjysk Vildtfarm

Indsendt :



Ingredienser:
5 agerhøns
2-3 friske løvstikkeblade eller ½ tsk. tørrede
30 g.smør
 salt
 peber
 
 Fyld:
250 g.grønne druer
 et par små friske løvstikkeblade eller 0.5 tsk. tørrede
50 g.smør
 
 Sauce:
1 dl.piskefløde
3 dl.(evt. hønse) bouillion
 
Opskrift:
1. gør agerhønsene i stand. 2. Gnid fuglene ind- og udvendig med salt, peber og løvstikke, hvis der bruges tørret. Friske blade skal først i gryden, efter at fuglene er brunet. 3. Skær druerne igennem og fjern stenene. Rør smør og løvstikke sammen. Friske blade skal hakkes først. Fordel druerne og kryddersmørret i agerhønsene. Luk med kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn. 4. Smelt smørret i en stegegryde og brun fuglene på alle sider. og hæld ca. 2 dl. boullion ved. Lad agerhønsene mørne under låg ved svag varme i ca. 2½ time. Låret skal løsne let. 5. Tag de færdige fugle op og hold dem varme under alufolie. Kog gryden af med resten af boullionen, pisk fløden i og smag til med salt og peber. Lad saucen koge lidt ind for god varme uden låg, få minutter er nok. 6. Halvér evt. fuglene og server dem på et varmt fad med lidt af saucen over. Læg fyldet ved. Server evt. med persille-smørvendte kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 11507 gange,
og udskrevet 305 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-05-27 21:39:31
Dejlig ret,let at lave herlig at spise.