Sprængt andebryst med balsamico-glaserede jordbær

Sprængt andebryst med balsamico-glaserede jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Masser

Indsendt :      Red :
Sprængt andebryst med balsamico-glaserede jordbær, billede 4 Sprængt andebryst med balsamico-glaserede jordbær, billede 1 Sprængt andebryst med balsamico-glaserede jordbær, billede 2 Sprængt andebryst med balsamico-glaserede jordbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.jordbær
0.5 krølsalat hoved
300 g.andebryst
3-4 spsk.salt
 
 Kogelage:
5 dl.vand
2 kvistetimian
5 hele peberkorn
1 mellemstort løg i både
1 stor gulerod i skiver
 
 Glasering:
6 spsk.balsamico-eddike
4 spsk.akaciehonning
 
Opskrift:
Snit andebrysterne i ruder i skindet og gnid saltet godt ind i brystet på begge sider. Læg det i en plastpose i en skål i køleskabet i ca. 24 timer.

Tages derefter ud og skylles fri for salt i koldt vand.

Vandet bringes i kog med ingredienserne og brysterne kommes i. Snurrer under låg i ca. 20 min. og trækker under låg i ca. 20 min.

Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et fad med krølsalat enten lunt eller koldt.

Balsamico og honning bringes i kog i en lille gryde og koges sammen til en sirupsagtig konsistens. Jordbærrene skylles i koldt vand (med blomst) og halveres så. De halve bær vendes i balsamico blandingen og lægges på salaten mellem andeskiverne.

Den tiloversblevne blanding dryppes hen over anretningen.






karakterer:
Opskriften er vist 24679 gange,
og udskrevet 637 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-30 14:15:45
DET lyder bare lækkert. Glæder mig til at prøve.