Kylling frikadeller - Kyllingefrikadeller

Kylling frikadeller - Kyllingefrikadeller , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red:

Kylling frikadeller - Kyllingefrikadeller , billede 4 Kylling frikadeller - Kyllingefrikadeller , billede 1 Kylling frikadeller - Kyllingefrikadeller , billede 2 Kylling frikadeller - Kyllingefrikadeller , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød hakket 5%
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.75 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Flydende margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kødet blandes med løg, mælk, salt, peber, æg, mel, presset hvidløg, hakket peberfrugt i små tern og hakket forårsløg.

Formes til frikadeller og steges i olie og flydende margarine 4-5 minutter på hver side.

Tips:

Tilsæt mælk lidt af gangen til tilpas konsistens. Bliver farsen for blød kan der tilsættes lidt ekstra mel.


Beskrivelse:

Kyllingefrikadeller og deres ophav

Frikadeller er faktisk ikke et dansk påfund, selvom de næsten anses for at være en nationalret. Hertil er kyllingefrikadeller en forholdsvis nyankommen fætter, som især har vundet indpas hos danskerne som en lettere version af de elskede frikadeller. I dag er kyllingefrikadeller især også blevet populære, fordi de kan laves i et hav af forskellige variationer med masser af krydderurter og smag. Men, hvis frikadellen ikke er dansk, hvor stammer den, og kyllingefrikadellen, så fra?

Græsk pølsefars eller arabiske kødboller?

Faktisk er frikadellens sande oprindelse ukendt, men de første oplysninger om frikadellen er at finde i en romersk kogebog fra omkring Jesu fødsel ved gourmeten Apicius. Der findes, i denne kogebog, en masse opskrifter på pølser, som består af en fars, der blev stoppet i tarme - og det er denne fars, som også havnede på en pande for sig selv og dermed blev til frikadeller.

En anden sandsynlig kandidat til frikadellens ophav - herunder specielt kyllingefrikadellen - synes at være kofta. Kofta er en mellemøstlig ret som består af ‘boller’ af hakket oksekød, svinekød, lam eller kylling, som serveres sammen med ris, bulgur eller linser. Nogen mener hertil, at det var disse, der i første omgang rejste af handelsruter fra den arabiske verden til Grækenland.

Uanset ophav, så er frikadeller helt sikkert en klassisk dansk spise - og hertil er kyllingefrikadellerne et lettere, men ligeså smagfuldt alternativ.

karakterer:
Opskriften er vist 473142 gange,
og udskrevet 5520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (76 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4194 (998 kcal)
KJ pr. Pers. 1048 (249 kcal)
Vægt ialt 983 gram
Vægt pr. Pers. 245 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 426 KJ (101 kcal)
Protein 12.1 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2021-05-21 20:31:06
Super gode - brugte persille og dild istedet for forårsløg. Brugte lidt kartoffelmel og havregryn istedet for hvedemel. Udelod mælk. Virkelig lækre!

Rachel  -  2016-11-07 14:31:20
Det er god og dejlig mad også smager rigtig godt.

Linda Svensson  -  2012-12-16 17:23:44
Super dejlig ret :)

Nat  -  2010-11-30 17:06:04
Dejlig nem ret- lækkert:D

Irene  -  2010-11-02 17:42:14
Dem blir enda bedre om man bytter ut melk med 1,5 dl creme fraice. det er passelig med 2 ss mel i og man må røre allt sammen til det holder godt sammen.