Rababer med smulderdej

Rababer med smulderdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Rababer med smulderdej, billede 4 Rababer med smulderdej, billede 1 Rababer med smulderdej, billede 2 Rababer med smulderdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Rabarber, renset vægt
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Smuldredej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Rabarberstilkene skæres i tynde skiver og blandes med sukker, kartoffelmel og vaniljesukker. Hældes i et smurt ildfast fad.

Dejen smuldres sammen af mel, sukker og blødt smør, drysses over rabarberne.

Bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Serveres med vaniljeis eller flødeskum.


karakterer:
Opskriften er vist 97029 gange,
og udskrevet 2960 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9134 (2174 kcal)
KJ pr. Pers. 1522 (362 kcal)
Vægt ialt 895 gram
Vægt pr. Pers. 149 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1020 KJ (242 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 42.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Susanne Bundgaard  -  2016-05-22 14:28:36
Denne kommentar skal ikke tilføjes.... Men kunne I ikke rette de to stavefejl i overskriften. Jeg kunne ikke finde opskriften igen fordi jeg ikke havde set fejlene... Rabarber mangler et r, og i smuldredej skal e og r byttes om 🙃 Mvh Susanne

Merete  -  2008-06-09 21:35:53
Kan med fordel laves på webergrillen i stedet for ovnen som nem og lækker dessert

Jette  -  2008-05-17 12:20:07
Dejlig nem forårskage.Du kan også bruge flydende margarine hvis du ikke er til smør.

kirsten  -  2007-11-13 17:11:32
kanon god kage, men prøv at smide mogle hakkede mandler ovenpå

Ulla  -  2007-07-25 22:53:07
Super kage. Spennende.

Lisbeth  -  2007-06-03 16:10:01
rigtig nem og superlækker.