Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rababerkage med marengs

Rababerkage med marengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rababerkage med marengs, billede 4 Rababerkage med marengs, billede 1 Rababerkage med marengs, billede 2 Rababerkage med marengs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
175 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 spsk. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Rabarber marengs:
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
500 gram Rabarber renset vægt
   
  Til fornem:
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Rør margarine cremet med sukker, vanille, salt og æggeblommer. Bland mel med bagepulver og rør lidt efter lidt i smørcremen sammen med mælken. Smør formen og drys med rasp. Hæld dejen i formen og glat med en dejskraber.

Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Pisk æggehviderne næsten stiv og hæld sukkeret i og pisk det hele stift igen. Skær rabarberne i 1 - 2 cm stykker, og vend dem i sammen med grofthakkede valnødderne. Smør det ovenpå dejen.

Bag kagen i 40 - 45 min. Opbevar evt. kagerest køligt og utildækket.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (22 stemmer)

Opskriften er vist 76753 gange,
og udskrevet 2452 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19561 (4657 kcal)
KJ pr. Pers. 1630 (388 kcal)
Vægt ialt 1652 gram
Vægt pr. Pers. 137 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1183 KJ (281 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 37.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kamilla  -  2012-06-18 14:19:11
jeg hældte noget kogende vand ud over rabarbern, og lod dem stå i vandet imens jeg vendte nødderne i marengen, så er de lidt blødere og mand er sikker på at jordbakterierne er helt væk:-)

Karina  -  2011-07-29 18:35:15
Helt fantastisk kage som passer perfekt til den søde sommertid. Skiftede valnødderne ud med hasselnødderne

Rikke  -  2010-06-14 20:17:24
Er i tvivl om margarinen skal smeltes? Jeg anvendte mandler i stedet for valnødder- det smagte super. Den skal helst spises nybagt og lun. Dagen efter er marengslåget knap så delikat.

Lone  -  2010-06-04 13:36:25
Det er en supergod kage. Dejlig frisk og sød

Tina  -  2009-05-28 12:45:11
Det er bare min yndlingsforårskage

Karina  -  2008-04-29 15:56:52
Er i tvivl om rabarberne skal forkoges??