Riv æblerne og læg dem til side i en skål. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æggene lyst og skummende med sukkeret og tilsæt det smeltede smør. Hæld derefter æggeblandingen over i en skål med mel og bland grundigt til en fast og smidig dej.
Tag 2/3 af dejen og tryk den ud i en bradepande på 20 x 20 cm. Tryk dejen ca. 1 cm op af kanten på formen. Drys et lag kanel ud over og dæk hele dejen med kanel. Fordel de revne æbler på dejen og drys kanel udover æblerne. Smuldr den resterende del af dejen (1/3) ud over æblerne og tryk det lidt ned. Bag den i en forvarmet ovn ved 200º i ca. en halv time.
Tips:
Spis kagen med flødeskum eller creme fraiche tilsat lidt flormelis.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(13 stemmer)
Opskriften er vist 7429 gange, og udskrevet 124 gange.
Kommentarer
Kavian - 2007-01-04 20:37:54 Mmm... Den bedste æblekage jeg har smagt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider