æg - gem halvdelen til pensling1 æg - gem halvdelen til pensling
Fyld: Fyld:
75
g.
revet råmarcipan75 g. revet råmarcipan
1
tsk.
fint revet citronskal1 tsk. fint revet citronskal
2.5
dl.
piskefløde2.5 dl. piskefløde
Opskrift:
Smuldr gæren i fad sammen med lidt af mælken. Smelt smørret i en gryde, tilsæt resten af mælken og lad blandingen køle lidt af inden gærblandingen røres i.
Bland mandelmel, sukker, kardemomme og mel. Tilsæt meælkeblandingen sammen med ½ sammenpisket æg.
Ælt dejen sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Form 8 boller og sæt dem på bagepapir på bageplade og lad dem efterhæve 30 minutter.
Bag dem i 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.
Afkøl bollerne.
Skær et firkantet låg af bollerne og grav indmaden ud med en teske. Smuldr indmaden og bland den med grovrevet marcipan og citronskal. Kom fyldet tilbage i bollerne.
Pisk flødeskum og fordel det ovenpå. Læg "låget" på bollerne igen og drys med flormelis til pynt hen over dem.