Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Svenske semlor (fastelavnsboller)

Antal: 8 stk.

Ret : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Oprindelsesland : Sverige - Svensk - Svenske

Indsendt af : Anders

Indsendt :


Svenske semlor (fastelavnsboller), billede 4 Svenske semlor (fastelavnsboller), billede 1 Svenske semlor (fastelavnsboller), billede 2 Svenske semlor (fastelavnsboller), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.sødmælk
50 g.smør
50 g.mandelmel
50 g.sukker
1 tsk.stødt kardemomme
450 g.hvedemel
1 æg - gem halvdelen til pensling
 
 Fyld:
75 g.revet råmarcipan
1 tsk.fint revet citronskal
2.5 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Smuldr gæren i fad sammen med lidt af mælken. Smelt smørret i en gryde, tilsæt resten af mælken og lad blandingen køle lidt af inden gærblandingen røres i.

Bland mandelmel, sukker, kardemomme og mel. Tilsæt meælkeblandingen sammen med ½ sammenpisket æg. Ælt dejen sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Form 8 boller og sæt dem på bagepapir på bageplade og lad dem efterhæve 30 minutter.

Bag dem i 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Afkøl bollerne.

Skær et firkantet låg af bollerne og grav indmaden ud med en teske. Smuldr indmaden og bland den med grovrevet marcipan og citronskal. Kom fyldet tilbage i bollerne.

Pisk flødeskum og fordel det ovenpå. Læg "låget" på bollerne igen og drys med flormelis til pynt hen over dem.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1    (13 stemmer)

Opskriften er vist 10958 gange,
og udskrevet 128 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Svenske semlor (fastelavnsboller)

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu