Champignonerne hakkes i små stykker og halvdelen tages fra til farsen den anden halvdel kommes i en gryde til saucen.
Halvdelen af løget rives på rivejern - den grove side til farsen og den halvdel hakkes fint og kommes i gryden sammen med champignonerne.
Farsen røres med æg, mælk, rasp, løg, champignon samt salt og peber røres godt sammen. Farsen skal være lidt mere fast end frikadelle fars.
Farsen skal stå og hvile i ca. 1/2 time.
Herefter tages et ovnfast fad og farsen formes som en tyk pølse og dækkes med bacon (man kan evt. drysse lidt paprika på toppen).
Herefter hældes de flåede tomater over og hele herligheden sættes i ovnen på 175 grader i ca. 1 time.
Når farsbrødet er gennemstegt tages det ud af ovenen og væden hældes gemmes til saucen.
Saucen - løg og champignoner steges i lidt smør og væden fra kødet hældes i. Der suppleres med ca. 1/4 l fløde. Det hele koges op og jævnes. Smages til med salt/peber/paprika og en lile smule ribsgele.
Tips:
Retten er en lidt tung ret og kan med fordel serveres sammen med let tilbehør.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(6 stemmer)
Opskriften er vist 14789 gange, og udskrevet 381 gange.
Kommentarer
Mulle!! - 2008-03-11 19:54:55 fantastik min familie synes den er helt vild god og det gør jeg selvfølgelig også Krammer fra mig!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider