Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fedtfattig rabarberkage

Fedtfattig rabarberkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fedtfattig rabarberkage, billede 4 Fedtfattig rabarberkage, billede 1 Fedtfattig rabarberkage, billede 2 Fedtfattig rabarberkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Rabarber renset vægt
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   


Opskrift:

Kokosmel, mel, sukker, bagepulver, vaniliesukker, æg og æggehvide røres sammen til en dej. Rabarberne renses og snittes i mindre stykker. Rabarberstykkerne blandes i dejen. Dejen kommes i en lille bradepande 30 x 45 cm., der er beklædt med bagepapir. Bages i ca 45-55 min ved 175 grader C. alm. ovn.

Det er en dejlig kage med en frisk smag. En fin måde at få serveret forårets friske nye rabarber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (30 stemmer)

Opskriften er vist 119821 gange,
og udskrevet 4784 gange.


Energi:
KJ total 12759 (3037 kcal)
KJ pr. Pers. 1063 (253 kcal)
Vægt ialt 1369 gram
Vægt pr. Pers. 114 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 932 KJ (221 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 37.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Catharina  -  2014-05-04 18:25:29
Super lækker! Lavet halv potion og bagte den i en springform. Jeg puttede også 1dl. mælk i (hel potion 2dl.) og mindre kokos. Anbefaler at spraye formen med en bagespray eller smøre en med smørolie (margarine) fra Oma eller Arla.


  -  2012-08-22 19:48:23
Hvorfor bliver min dej ikke blød som på billedet, men tør.


Ditte  -  2012-06-06 20:54:06
Prøv at komme små marcipan klumper og mørk chokolade stykker i. Det smager fremragende.


Nina  -  2012-05-30 15:03:31
Den er utrolig god, især med de få ændringer alle her har foreslået. Til jer der "klager" fedtet; Der står fedtfattig IKKE fedtfri. Hvis man vil undgå for meget fedt i sin kost så lad være med at søge på kageopskrifter!! Den her er et genialt sidespring til den slanke linie ;-)


Wanda  -  2012-05-14 19:13:29
Super duper god :) Kan vel også laves som muffins/cupcakes?...


  -  2011-08-07 11:25:19
Mmm... Den lyder lækker og så kan man spise den med lidt bedre samvittighed end andre kager. Skal helt sikkert prøve den. Kan se at der har været lidt debatter om kokos gør den usund, men lidt fedt skal der jo være i en kage for at binde indholdet sammen og den smule kokos er bedre end et par dl vegetabilsk olie.


Dorte Pedersen  -  2011-07-12 14:56:21
Mums en god kage. Den skal være kold og med græsk yoghurt med vanille i. Jeg erstattede 100 gr. hvedemel med 100 gr. grahamsmel og havregryn og nøjedes med 150 gr. sukker. I stedet for rabarber brugte jeg resterne af ananas og hindbær fra saftpresseren. Derved er der ikke så meget væde, og saften kan man drikke til kagen :-)


Christina  -  2011-06-02 08:32:15
Neje hvor er den bare god skal til at bage den for 2 gange inden for kort tid, det er en super dejlig måde at få brugt de nye rabarber på:-)


  -  2011-05-21 13:36:49
Rigtig god kage.. Lene


Dorthe  -  2009-06-10 13:49:51
Rabarberne bliver bløde når de er bagt. Det er en super kage at lægge i fryseren, når den er optøet så sætter jeg den i ovnen på 200 grader til den lige bliver sprød i kanten, MUMS det er godt


  -  2009-06-01 15:01:26
Janne S: det er nu mere et spørgsmål : Kan det være en fordel lige at give rabarberne et lille opkog, så de bliver lidt blødere ?


dorthe  -  2008-05-26 15:42:39
jeg synes den var lidt til den sure side men kom også 300 g flere rabarber i som anbefalet her i kommentarene.


Spørgsmål fra Janne.  -  2008-04-28 16:34:56
Hvorfor 1 æggehvide???


Benthe  -  2008-03-09 01:20:43
Riv 2 æbler og bland i dejen, derved kan du nedsætte sukkeret til 125 gr. eller lign. mængde Atwel eller Perfekt (sukker substitut). Der kan også bruges 1 glas (1½ dl sukkerfri æblemos til småbørn.


  -  2008-01-16 16:49:50
fedtet fra kokos tilhører gruppen af mættede fedtstoffer, så jo det kan umuligt være ligeså sundt som solsikke/raps/oliven-olie..


Mia  -  2007-09-08 15:59:01
Faktisk er kokosfedt ikke særligt dårligt! Det var først da Amerikanerne skiftede deres kokosolie ud at det gik galt for dem. Mange kosteksperter anbefaler kokosolie istedet for olien, solsikke osv. Sukker mængden er mere uheldig!


anni  -  2007-06-14 16:56:14
hvad med at udskifte kokosmelet med reven marcipan? kokosmel har højt fedtindhold, og enda af den dårlige slags


Britta  -  2007-06-05 15:05:06
kokosmel kan sagtens erstattes med flere rabarber


  -  2007-05-30 18:07:14
Den er ikke fedtfattig med alt det kokosmel..


  -  2007-05-21 16:55:15
utrolig god kage. ikke til at smage at den er fedtfattig. man kan godt smide 2-300 g. flere rabarber i. giver mere at den friske bløde smag!


  -  2007-04-30 19:38:03
Mums bare god.


  -  0000-00-00 00:00:00
God måde at nyder årets første rabarber på. Lidt for meget kokos efter min smag og der kan sagtens undlades noget af det. Kan bages dagen i forvejen og kan serveres med creme fraiche rørt med valiliesukker.