Boller med byggryn (Diabetisk)

Boller med byggryn (Diabetisk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Byggryn. rå
   
50 gram Gær, frisk
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2.5 dl. Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Kog byggrynene i vandet ca. 10 min., til de har opsuget alt vandet.

Opløs gæren i det lunkne vand og bland det i gryndene, når de er afkølet. Tilsæt salt, olie og rugmel.

Ælt hvedemel i lidt efter lidt og lad dejem hæve tildækket mindst 30 min.

Ælt dejen godt igennem og form den til 20 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad bollerne efterhæve 30 min.

Bag bollerne 15 min. ved 225 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 38611 gange,
og udskrevet 986 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7638 (1818 kcal)
KJ pr. stk. 381 (90 kcal)
Vægt ialt 1023 gram
Vægt pr. stk. 51 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 746 KJ (177 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 33.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-26 20:46:04
Kogte byggrynene 20 min i 5dl vand så var de bløde.

  -   2013-04-14 15:13:50
Lige en lille Kommentar til dette bagværket kan se Irene,mener atBygrynene skal læge i blød lidt før det vil jeg prøve jeg syntes den var god 😄venligst Egon

  -   2011-01-13 20:44:43
Dette var en veldig god opskrift! Knald-sunde og saftige! Jeg tror de vil blive endnu mere saftige hvis man feks lægger byggrynene i blød nogle timer før de koges.

  -   2005-01-01 01:01:01
min ven han er sukkersyg jeg henter noget opskrifter til ham.