Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Banankage uden æg og mælk

Banankage uden æg og mælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Banankage uden æg og mælk, billede 4 Banankage uden æg og mælk, billede 1 Banankage uden æg og mælk, billede 2 Banankage uden æg og mælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
150 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Kardemomme, stødt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Mos de 4 bananer. Tilsæt de øvrige ingredienser, tilsæt så vand, så massen bliver drøj, hverken for tynd eller tyk. Massen fyldes i en passende form, beklædt med bagepapir i stedet for fedtstof.

Kagen sættes i en forvarmet ovn på 220 grader C. alm. ovn. Bages i 40-50 min. eller til kagen er bagt (afhængigt af formen)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (52 stemmer)

Opskriften er vist 158439 gange,
og udskrevet 1381 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12910 (3073 kcal)
KJ pr. Portion 12910 (3073 kcal)
Vægt ialt 1082 gram
Vægt pr. Portion 1082 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1193 KJ (284 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 53.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Cille   -  2019-11-23 22:00:54
FANTASTISK GOD KAGE !!! Dog er vi ikke fan af rosiner her i mit hjem men ud over det , jaah , så kan kagen ikke engang nå at køle af før den næsten er væk . Ungerne elsker den + den er et stort hit nede i børnehaven og vuggestuen ❤️❤️ Tusind tak for at have lavet/fundet/delt denne vidunderlige kage med os 😍😍

  -  2018-11-04 12:55:56
Jeg koger 1 par æbler og moser disse. Dette kommer jeg også i opskriften, hvilket giver en fantastisk smag og saftighed.

  -  2018-05-18 20:53:59
hvor meget vand skal der i? 2tsk ?

Dorthe  -  2018-03-09 14:29:56
Det er en lækker kage. Jeg udskiftede valnødderne med mandler - IKKE for at ændre på opskriften,men fordi valnødderne var overskredet på dato og jeg ville ikke risikere at dels at blive syg og dels at de måske smagte harsk

  -  2016-10-22 11:07:59
Tak for denne gode opskrift. Når man ikke kan tåle mælk og æg, så kan det være svært at finde en ordentlig kage. Denne kage er virkelig god, den hæver fint op, holder sig fugtig og har en god smag. Jeg tilføjede lidt mælkefri chokolade i stedet for nødder. Næste gang vil jeg nok skrue lidt ned for kardemommen, da den godt kan synes lidt stærk/meget krydret for børn.

den bageglade  -  2015-03-05 21:52:42
Jeg fulgte opskriften dog uden rosiner, Kardemomme og valnødder, så smed jeg lidt kakaopulver i, den dufter dejligt! Glæder mig til at smage den!! Syntes det er dejligt med disse opskrifter, da min veninde er veganer og det at lave kage ude æg og mælk er super nemt!

liza78  -  2014-08-05 10:35:19
Hej... Hvor er jeg glad for, opskrifter uden mælk og æg.. Jeg har en datter på 1 1/2 r som ikke kan tåle begge dele.. Jeg glæder mig til at prøve opskriften, Jeg har dog købt chokoladeknapper uden mælk og æg, som jeg vil tilsætte:) Dog er det lidt dyrere, men vi kan godt li chokolade i vores familie. Tak

IDA  -  2014-04-26 21:35:03
Erstattede rosiner med chokolade, og tilføjede lidt fedststoffer. Brugte desuden mælk i stedet for vand, da jeg blot ledte efter en kage uden æg, ikke uden mælk. Oplevede ingen problemer ang gummi-agtig. Tænker det måske kan skyldes manglen på fedtstof? Min blev i hvert fald god, svampet og lækker. Synes visse gimper herinde bør snørre næbet sammen i stedet for al det surmuleri - hvis I ikke kan bruge tips og tricks fra andre, så lad da være med at læse dem o.O

Sara  -  2013-07-25 15:08:11
Jeg giver Annika ret. Med alle de ændringer I foreslår er det jo som en rigtig banankage. Søg på banankager med æg og mælk, så får I det som I vil have det. Men de råd om mere vand eller mel, er dejlige at få. Tak for dem.

Annika  -  2013-04-30 10:30:13
Ja nu er det da rart at man KAN lave kager uden mælk, for dem der er allergiske. Desuden er der også mælk i det meste chokolade, så alle de der "laven om" på alle opskrifterne herinde og kloge ideer... de er da pisse træls. Send dog jeres egen opskrift ind, hvis I ikke er tilfredse med dem I ser. Kagen er i ovnen her og den ser ganske fin ud og helt normal banankagekonsistens!

mig  -  2012-04-05 20:18:20
er den ferdig når den er lidt blød inden i

Johanne  -  2011-11-21 14:20:43
Lidt for sød, men ellers er den okay.... Jeg puttede så bare ikke rosiner, valnødder og kardemomme i. Og så puttede jeg altså lidt mælk i :)

Heidi  -  2011-11-13 15:44:42
Jeg har lavet noget om på opskriften, kom hverken nødder eller rosiner i, ej heller kardemomme eller kanel. Den blev super god således: 6 små mosede bananer 100 g sukker 2 tsk vanille sukker 2 tsk bagepulver ca 250 g hvedemel ca. 2.5 dl vand chokolade i små stykker 50 g flydende margarine Røre røre, i ovnen på 200 grader i 40 minutter og mums lækker banankage :-D

Per  -  2010-08-29 19:22:47
Måtte lave kagen 2 gange, da den blev brændt første gang, 200 grader C er mere passende.

Tobias Petersen Aka TP  -  2010-08-23 11:17:09
I stedet for 4 bananer, så prøv 2 bananer og 2 æbler og så prøv med 1½ dl sukker, 4 dl mel, en lille smule fløde, uden rosiner og så bare kør efter opskriften, så er den der :)

Trine  -  2010-07-03 15:23:25
Hvad kan man bruge i steder for kardemomme ?

  -  2010-04-07 18:49:51
Pez - hvis du ik syntes at det er en rigtig kage uden æg og mælk, så måske du skulle søge på nogen andre opskrifter? Syntes det dejligt med disse opskrifter hvis ik lige man har tingene hjemme. Jeg er igang med a lave den og glæder mig til at smage den færdige kage. Jeg har puttet færdiglavet kaffe i istedet for vand og så et æg. Syntes "dejen" virker god.

lotte  -  2009-05-15 13:18:19
prøvede med lidt mere mel og vand, for at gøre kagen mindre gummi-agtig.. synes det fungerede fint!!!

Sine.  -  2008-06-10 13:58:43
Kagen er alt for gummi-agtig. Med en god glasur ovenpå kan den godt spises!

Mette  -  2007-09-15 12:14:28
God, men er for sød. Prøv med mindre sukker og tilføj nogle små chokolade stykker

Carmen  -  2007-07-25 14:44:30
Kagedejen er da meget tynd ? Er det rigtigt ? :j :]

Pez  -  2007-05-18 12:14:06
Smagen er ok, men konsistensen er ikke god, den blir helt gummiagtig. Kage uden æg og mælk er ikke en rigtig kage. sorry

hotnis  -  2007-04-13 19:12:49
den er ser god ud

Tina  -  0000-00-00 00:00:00
God, men meget sukker. Prøv med 1 1/2 dl. istedet.