Hummerhalesuppe 02

Hummerhalesuppe 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hosta

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 små tomater
4 små skalotteløg
2 spsk.smør
1 spsk.hvedemel
6 spsk.tør hvidvin
6.5 dl.varm hønsebouillon
2 dl.piskefløde
 salt
 sukker
 friskmalet hvid peber
 nogle stænk tabasco
250 g.nypillede jomfruhummerhaler
2 bdt.purløg
 
Opskrift:
Tomater skylles, snittes i toppen, overhældes med kogende vand, flås, halveres og udkernes. Frugtkødet skæres i meget små tern.

Skalotteløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i en gryde med smørret. Mel tilsættes, brunes let under omrøring og hvidvinen hældes ved. Bouillonen røres i lidt af gangen og fløden tilsættes. Suppen koger op, smages til med salt, sukker, peber og tabasco. Simrer i 5 minutter ved ganske svag varme.

Hummerhalerne skylles og varmes i suppen sammen med tomatterningerne. Purløg skylles, duppes tør og klippes fint. 2 spsk. tilsættes suppen.

Suppen anrettes i forvarmede tallerkener, drysses med resten af det klippede purløg og serveres.

Tips:

Retten er hurtig at lave, (ca. 40 min.) men er ret dyr at lave.





karakterer:
Opskriften er vist 34415 gange,
og udskrevet 894 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-22 23:49:35
Super lækker opskrift! Jeg brugte dog ikke hønseboullion, men vandet jeg havde kogt mine hummerhaler i. Jeg brugte 2 haler til denne opskrift. Jeg kom også så meget tabasko sauce i så suppen havde et "kick" og ekstra hvidvin. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne suppe :)