Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fødselsdagskage med frugt

Fødselsdagskage med frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Majbritt

Indsendt :



Ingredienser:
 Smørdej:
200 g.sukker
250 g.margarine
4 æggeblommer
150 g.hvedemel
3 tsk.Bagepulver
1.5 dl.mælk
 
 Marengsbund:
4 æggehvider
300 g.sukker
2 tsk.vanillesukker
100 g.hakkede nødder eller mandler
 
 Pynt:
4 dl.piskefløde
4 dl.creme fraiche 18
1 tsk.vanillesukker
 
 Diverse frugter:
 F.eks. Jordbær kiwi druer fersken ananas hindbær banan osv.
 
Opskrift:
Smørdej:
Sukker og margarine røres godt og æggeblommerne røres i. Mel bagepulver og mælk røres i.

Marengsbund:
Hviderne piskes stive, og sukkeret drysses langsomt i under piskning: Derefter vendes vanille og sukker deri.

Dejen kommes i en bradepande der er beklædt med papir, og marengsen smøres derefter oven på. Kagen bages på nederste rille ved 200 grader i højst en halv time. ( ovne er forskellige så bliv ikke forskrækket hvis den skal have længer tid, jeg bager den selv med varmluft ved 175 grader i 40 min for ellers bliver marengsen for mørk, mens dejen ikke er ordentlig bagt)

Når kagen er bagt vendes den om ved hjælp af en bageplade eller en bakke, så marengsen kommer i bunden.

Pynt:
Fløden piskes meget stift, og creme fraichen røres i og smages til med vanille. Cremen kommes på den afkølede kage, og der pyntes med udskårne frugter oven på.


Dejen kommes i en bradepande der er beklædt med papir, og marengsen smøres derefter oven på. Kagen bages på nederste rille ved 200 grader i højst en halv time. ( ovne er forskellige så bliv ikke forskrækket hvis den skal have længer tid, jeg bager den selv med varmluft ved 175 grader i 40 min for ellers bliver marengsen for mørk, mens dejen ikke er ordentlig bagt)

Når kagen er bagt vendes den om ved hjælp af en bageplade eller en bakke, så marengsen kommer i bunden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (39 stemmer)

Opskriften er vist 22171 gange,
og udskrevet 565 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Rikke  -  2009-04-02 08:56:46
Jeg glæder mig meget til at smage kagen, den er lige nu i ovnen.. Jeg overvejer at smelte en plade mørk chokolade og "sprinkle" ud over inden jeg kommer frugterne på.. Jeg servere også cremen ved siden af. Det er mine tvillingepigers føsda så jeg blander en smule lyserød frugtfarve i cremen, tror det bliver festligt :-)

kalaaleq  -  2008-11-03 18:36:11
Kaangi atsit mamarnginartillingu sanangakku peqqitsiminngilanga! karngateernginik qulinik tuningunga;-)

Mette  -  2008-01-13 13:31:17
Smager skønt. Den kan man godt servere. Istedet for at putte pynten på kagen serverede jeg den ved siden af i en skål. Det blev brugt både til denne kage og brownies. Det var en succés.