Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Forårssuppe kogt på kalvebov

Forårssuppe kogt på kalvebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - KødSupper

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.kalvebov med ben (få et par ekstra ben med)
 
 salt
2 laurbærblade
10 peberkorn
 timiankviste
1 kaffefilter og bomuldssnor
1 løg
2 majroer
3 forårsløg
1000 g.friske ærter (eller 250 g. løse dybfrosne)
1 bdt.friske kørvel
 
4 kuvertbrød
 
Opskrift:
Dæg kalvebov og ben med koldt vand i en rummelig gryde og sæt den over ved svag varme. Når suppen koger skummes uklarhederne af. Tilsæt salt og skum af igen så suppen bliver klar.

Læg krydderierne (laurbærblade, peberkorn og timiankviste) i et kaffefilter. Luk filtret med en bomuldssnor og kom det ned i suppen.

Pil løget og kom det i helt. Lad suppen koge 1½-2 timer til kødet er mørt og tag kødet op. Si suppen igennem en sigte og kasser krydderipose og løget.


Skrab majroerne (eller skræl dem, hvis det er nemmere). Rens forårsløgene. Herefter skæres majroerne, løgene og kødet ud i stykker, der ikke er større end, at de kan ligge på en spiseske. Skær evt. fedt på kødet fra og kasser det.


Kog majroer og forårsløg møre i suppen i ca. 3 minutter. Tilsæt så kødstykkerne. Ærterne bælges og kørvelen skylles og plukkes. Ærter og kørvelblade kommes også ned i suppegryden, og herefter må suppen ikke koge mere.

Smag til med salt og peber og server suppen med kuvertbrød til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14090 gange,
og udskrevet 159 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu