kalvebov med ben (få et par ekstra ben med)500 g. kalvebov med ben (få et par ekstra ben med)
salt salt
2
laurbærblade2 laurbærblade
10
peberkorn10 peberkorn
timiankviste timiankviste
1
kaffefilter og bomuldssnor1 kaffefilter og bomuldssnor
1
løg1 løg
2
majroer2 majroer
3
forårsløg3 forårsløg
1000
g.
friske ærter (eller 250 g. løse dybfrosne)1000 g. friske ærter (eller 250 g. løse dybfrosne)
1
bdt.
friske kørvel1 bdt. friske kørvel
4
kuvertbrød4 kuvertbrød
Opskrift:
Dæg kalvebov og ben med koldt vand i en rummelig gryde og sæt den over ved svag varme.
Når suppen koger skummes uklarhederne af.
Tilsæt salt og skum af igen så suppen bliver klar.
Læg krydderierne (laurbærblade, peberkorn og timiankviste) i et kaffefilter.
Luk filtret med en bomuldssnor og kom det ned i suppen.
Pil løget og kom det i helt.
Lad suppen koge 1½-2 timer til kødet er mørt og tag kødet op.
Si suppen igennem en sigte og kasser krydderipose og løget.
Skrab majroerne (eller skræl dem, hvis det er nemmere).
Rens forårsløgene.
Herefter skæres majroerne, løgene og kødet ud i stykker, der ikke er større end, at de kan ligge på en spiseske.
Skær evt. fedt på kødet fra og kasser det.
Kog majroer og forårsløg møre i suppen i ca. 3 minutter.
Tilsæt så kødstykkerne.
Ærterne bælges og kørvelen skylles og plukkes.
Ærter og kørvelblade kommes også ned i suppegryden, og herefter må suppen ikke koge mere.
Smag til med salt og peber og server suppen med kuvertbrød til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 14392 gange, og udskrevet 170 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider