Græsk farsbrød med ris

Græsk farsbrød med ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Græsk farsbrød med ris, billede 4 Græsk farsbrød med ris, billede 1 Græsk farsbrød med ris, billede 2 Græsk farsbrød med ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
250 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
250 gram Lammekød, hakket
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fyld:
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Feta. 40+
   
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kom risen i kogende vand med salt og kog risen efter anvisningen på posen.

Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte let afkølede ris.

Bland finthakket persille, knust hvidløg og hakket løg sammen, og smuldr osten heri.

Smør et ovnfast fad og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød - begynd og slut med fars.

Fordel smørklatter over farsbrødet og bag det ved 200 grader C. alm. ovn midt i ovnen i ca. 60 minutter.

Farsbrødet serveres sammen med taziki og nye kartofler eller ovnbagt kartoffelbåde.





karakterer:
Opskriften er vist 247900 gange,
og udskrevet 8646 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (92 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7505 (1787 kcal)
KJ pr. Pers. 1876 (446 kcal)
Vægt ialt 1180 gram
Vægt pr. Pers. 295 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 636 KJ (151 kcal)
Protein 11.5 gram
Fedt 8.8 gram
Kulhydrat 7.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-01 16:45:41
Rigtig god. Laver den med græsk bulgursalat og ovenbagte kartofler. Altid et HIT!!! Top point herfra.

  -   2012-04-28 15:13:43
Super lækkert farsbrød! Vi puttede også lidt løg i farsen, det smagte dejligt! Smøret tilsidst er i øvrigt ikke nødvendigt, hvis man gerne vil spare lidt på fedtet ;-)

  -   2011-03-28 13:57:39
Det fede ved græskfarsbrød er at man kan stoppe alt muligt i .. Putter olien ,rødløg soltørret tomater osv. Jeg elsker græsk mad .

  -   2008-11-08 14:48:18
Og crem frihce: P

  -   2008-11-08 14:46:43
Prøv med tomatfad til og skiv kartofler, altså dem du kan få frosen... Det smager vildt godt mums!!:)

  -   2008-11-08 14:44:24
Prøv med tomat fad og skive kartofler til altså dem man kan få frosen... Det smager vildt godt mums!!:) God fornøjelse

  -   2008-09-28 20:00:26
Jeg havde ikke noget persille, men kom noget fint snittet porre i blandingen m feta, og det er også bare godt. Og så fik vi ris til.

  -   2007-10-30 16:35:30
Det er en super ret.. men prøv som fyld: en champinong, lidt rød peberfrugt, fetaoh lidt forårsløg. hak det hele sammen rigtig fint.. Bliver rigtig godt.. Lavede det for nogle veninde og alle var vilde med den

  -   2007-06-16 19:00:26
prøv at bruge 500gr. hakket oksekød i stedet og 1-2tsk. tzatzikikrydderi i den færdigrørte fars smager rigtig lækkert

  -   2007-01-19 21:30:27
jeg synes opskriften er rigtig god, har brugt den flere gange når jeg har haft gæster til spisning, bare lavet andet tilbehør

  -   2005-01-01 01:01:01
Til stine.. I superbrugsen, kan man købe færdig pakket kød som er pakket med 50% af hver :-) dejligt nemt

  -   2005-01-01 01:01:01
Perfekt opskrift til nogle lidt mere spændene katofler... Vask nogle katofler og skær dem over på midten, læg dem i et ildfast fad og pensl dem med en oile og hvidløgs blanding, drys salt og peber samt paprika over det og sæt det i ovnen i ca 45 min... namme nam

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig smagtfuldt "brød" men mangler lidt ekstra forslag til tilbehør

  -   2005-01-01 01:01:01
synes det er meget kedeligt med alm. kartofler til

  -   2005-01-01 01:01:01
det er rigtig godt og let at lave samt der er noget til 6 for det at ris gør at det fylder noget mere alså det er en rigtig god middag

  -   2005-01-01 01:01:01
Retten kan sagtens laves med 500 g svinekød, hvis man ikke vil købe to slags kød eller ikke bryder sig om lammekød.