De rensede bær overhældes med kogende vand, der skal dække bærrene.
Bærrene gives et opkog, så de brister.
Henstår til næste dag, hvor saften gives et opkog og hældes over bærrene igen.
Står til næste dag, hvorefter saften sies fra, måles og gives et opkog sammen med sukker.
Saften skummes og tilsættes atamon.
Kommes på atamonskyllede flasker, der lukkes med det samme.
Tips:
Slåen der ikke har fået frost, kan lægges et par dage i fryseren.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(3 stemmer)
Opskriften er vist 18548 gange, og udskrevet 325 gange.
Kommentarer
Bønding - 2016-11-17 09:35:59 Der mangler angivelse af hvor mange bær på vægt der skal bruges
- 2011-10-01 20:34:31 hvor mange kilo , gram slåem??????
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider