Kartoffelmel, majsmel (fin den gule ikke majsstivelse), vanillesukker og bagepulver blandes godt sammen.
Margarinen skæres i små stykker og tilsættes melet.
Sukker og æg røres til æggesnaps og æltes i melet. Dejen lægges i køleskab mindst natten over.
Den kolde dej kørers gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på ca. 1 cm.
Bages ca. 13 min. ved 180 grader C. alm. ovn.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(18 stemmer)
Opskriften er vist 98470 gange, og udskrevet 1665 gange.
Energi:
KJ total 21150 (5035 kcal)
KJ pr. stk. 264 (62 kcal)
Vægt ialt 1150 gram
Vægt pr. stk. 14 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1838 KJ (437 kcal) Protein 2.9 gram Fedt 22.3 gram Kulhydrat 57.2 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2011-12-09 19:29:30 Det bliver bedre med nogle hakkede mandler også. Men den er ikke glutenfri hvis man bruger alm. bagepulver, da det kan indeholder hvede. der skal være specielt bagepulver uden gluten.
BD - 2011-11-26 22:47:08 Kom en hel vanillestang i og overvejer næste gang også at putte nogle hakkede smuttede mandler i som i min mors alm. vanillekranse - det tror jeg kan blive godt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider