Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rugbrød Glutenfri ( Surbrød )

Rugbrød Glutenfri ( Surbrød ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kirsten Granlie

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :





Ingredienser:
900 g.Finax Gluten- og laktosefri groft melmix
200 g.Finax Gluten- og laktosefri melmix
500 g.glutenfri kerner eller frø
50 g.gær
3.5 dl.A-38
3.5 dl.lunkent vand
 sirup
 salt
 


Opskrift:

1. dag:
25 g gær opløses i 3,5 dl A-38 og 3,5 dl lunkent vand. Blanding røres sammen med 400 g groft mel, og hensættes til hævning på et lunt sted i 24 timer.

500 g kerner eller frø (hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner osv.) tilsættes lidt salt og sættes til opblødning i 5 dl koldt vand – helst i køleskab.

2. dag:
De opblødte kerner røres i den hævede ’surdej’. Herefter opløses 25 g gær i en kop lunkent vand, og ligeså lidt sirup (mængde efter smag og behag) i en anden kop lunkent vand. Væsken tilsættes lidt efter lidt sammen med 200 g fint mel og 500 g groft, og blandingen røres grundigt igennem, til den har en konsistens som stiv grød.

Herefter smøres to store brødforme, dejen fordeles heri, og står til hævning i omkring 1½ time. Bages 2 timer ved 180 grader.

TIPS:
Når dejen har hævet i formene, er det en god idé at punktere brødene med en kniv eller lignende, da der ellers kan opstå en luftlomme lige under skorpen – det såkaldte ’håndtag’.

Der er en god idé at lægge sølvpapir over brødene i de sidste 15-20 minutter af bagetiden – det forhindrer, at skorpen bliver for hård.

Hvis man tager brødene ud af formene og lader dem ligge til afkøling under et fugtigt viskestykke natten over, kan man med fordel skære dem i skiver og fryse dem sådan. Brødet er alligevel bedst efter en tur på risteren, og holdbarheden er helt i top på denne måde.

Brødet smager rigtig godt, hvis man tilsætter lidt rosiner og nødder…




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 30113 gange,
og udskrevet 894 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

en mormor  -  2009-10-04 11:06:38
det er en kanon opskrift på rugbrød, mit barnebarn på 3 år Æder når hun får det. Jeg har eksperimenteret med blandingen af kornene og er kommet frem til at blandingen af korn med 200g hørfrø og 200g sesamfrø og 100 g solsikkekerner giver det fugtiske/blødeste brød. Så godt som umuligt at se og smage forskel på det og alm købt rugbrød. Kan varmt anbefales.Hilsen Rie


Kirsten Granlie  -  0000-00-00 00:00:00
Vi har været -og er! - meget glade for denne opskrift, som jeg udviklede til min søn, Jonas engang først i 80'erne. Nu bager han selv, men dengang kunne jeg som regel også finde på, at "hugge et stykke. Det dufter og smager dejligt! Er som regel også let at håndtere. Held og lykke. Hilsen Kirsten.