Kompot:
Skyl og skær rabarberne i ca. 2 cm. lange stykker. Kog rabarberne sammen med sukkeret til en tæt kompot. Køl kompotten af.
Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn.
Smør en springform og drys med mel, så bund og sider dækkes.
Skold, smut og hak mandlerne groft.
Pisk æggeblommerne med 75 g sukker til en æggesnaps.
Pisk æggehviderne stive og kom 75 g sukker i lidt ad gangen under piskning til marengs.
Bland den kolde rabarberkompot med æggesnapsen, sigt mel og bagepulver i og vend til sidst mandler og de stiftpiskede æggehvider i. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time. Lad kagen køle af i formen før den tages ud.
Braiserede rabarber:
Skyl og skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Læg rabarberne i et ildfast fad.
Skrab med bagsiden af en kniv vanillekornene ud og bland kornene med sukkeret og drys vanillesukkeret over rabarberne.
Bages i ovnen i ca. 30 minutter ved 150 grader til rabarberne er møre.
Hæld den varme rabarbersaft over honningen. Smag "dressingen" til med olivenolien og hæld "dressingen" over rabarberne igen.
Yoghurt creme:
Rør den drænede yoghurt, piskefløde og Smeltet afkølet honning sammen.
Anret kagen med de braiserede rabarber og yoghurt creme.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 26781 gange, og udskrevet 517 gange.
Energi:
KJ total 16736 (3984 kcal)
KJ pr. Pers. 2092 (498 kcal)
Vægt ialt 1583 gram
Vægt pr. Pers. 197 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1057 KJ (251 kcal) Protein 4.7 gram Fedt 11.5 gram Kulhydrat 33.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider