Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fugtig rabarber-mandelkage

Fugtig rabarber-mandelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fugtig rabarber-mandelkage, billede 4 Fugtig rabarber-mandelkage, billede 1 Fugtig rabarber-mandelkage, billede 2 Fugtig rabarber-mandelkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
250 gram Rabarber renset vægt
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Braiserede rabarber:
200 gram Rabarber renset vægt
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
3 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Yoghurtcreme:
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
Opskrift:
Kompot:
Skyl og skær rabarberne i ca. 2 cm. lange stykker. Kog rabarberne sammen med sukkeret til en tæt kompot. Køl kompotten af.


Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn. Smør en springform og drys med mel, så bund og sider dækkes.

Skold, smut og hak mandlerne groft.

Pisk æggeblommerne med 75 g sukker til en æggesnaps.

Pisk æggehviderne stive og kom 75 g sukker i lidt ad gangen under piskning til marengs.

Bland den kolde rabarberkompot med æggesnapsen, sigt mel og bagepulver i og vend til sidst mandler og de stiftpiskede æggehvider i. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time. Lad kagen køle af i formen før den tages ud.



Braiserede rabarber:
Skyl og skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Læg rabarberne i et ildfast fad.

Skrab med bagsiden af en kniv vanillekornene ud og bland kornene med sukkeret og drys vanillesukkeret over rabarberne.

Bages i ovnen i ca. 30 minutter ved 150 grader til rabarberne er møre.

Hæld den varme rabarbersaft over honningen. Smag "dressingen" til med olivenolien og hæld "dressingen" over rabarberne igen.



Yoghurt creme:
Rør den drænede yoghurt, piskefløde og Smeltet afkølet honning sammen.



Anret kagen med de braiserede rabarber og yoghurt creme.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 26303 gange,
og udskrevet 507 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16736 (3984 kcal)
KJ pr. Pers. 2092 (498 kcal)
Vægt ialt 1583 gram
Vægt pr. Pers. 197 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1057 KJ (251 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 33.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu