Langtidshævet bradepandebrød

Langtidshævet bradepandebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sabihulla

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 dl.yoghurt naturel
4 dl.lunkent vand
2 spsk.olivenolie
15 g.gær
300 g.fintmalet durummel eller speltmel
1.5 tsk.groft salt
650 g.hvedemel
 
 Pensling:
1 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri. Bland durummel med salt og rør det i væsken. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret.

Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir - med hænderne. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over.

Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur. Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med durummel.

Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent. Bagetid: Ca. 25 min. ved 225°.

Tips:

Når brødet er penslet med olie kan man krydre det med friske og tørrede krydderurter, fx rosmarin eller egen favorit.





karakterer:
Opskriften er vist 20326 gange,
og udskrevet 669 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-03-21 16:16:37
Behøver man bruge lunkent vand, når dejen alligevel skal hæve i køleskabet hele natten?