Is:
Kornene skrabes ud af vanillestangen og blandes med æggeblommerne. Varm mælk, fløde og den tømte vanillestang op til kogepunktet. Pisk ægeblommerne med sukkeret, som til en æggesnaps. Den varme mælk hældes i æggesnapsen, der legeres ved svag varme under omrøring, må ikke koge. Når den glider af træskeen med modstand, er den klar. Tilsæt olivenolien og køl af. Fryses i sorbetière.
Langtidsbagte rabarber:
Rens rabarberne, skær dem i ca. 3 cm lange skrå stykker. Læg dem i et ildfast fad og drys med en blanding af sukker, korn fra en vanillestang, vanillestangen og tilsæt lidt vand. Dæk fadet med alufolie og bag dem ca. 1 time ved 125 grader, til de er møre og har en god lage.
Rengør jordbær, skær dem i aflange både og mariner dem sammen med rabarberne.
Serveres med flødeskum eller en god vanilleis.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7810 gange, og udskrevet 112 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider