Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Olivenolieis med rabarber og jordbær

Olivenolieis med rabarber og jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Is:
5 dl.mælk
2.5 dl.fløde
150 g.sukker
2 æggeblommer
1 dl.mild olivenolie
1 stang vanille
 
 Rabarber og jordbær:
500 g.rabarber
225 g.sukker
1 stang vanille
 lidtvand
1 portionjordbær
 
Opskrift:
Is:
Kornene skrabes ud af vanille­stangen og blandes med æggeblommerne. Varm mælk, fløde og den tømte vanille­stang op til kogepunktet. Pisk ægeblom­merne med sukkeret, som til en ægge­snaps. Den varme mælk hældes i ægge­snapsen, der legeres ved svag varme under omrøring, må ikke koge. Når den glider af træskeen med modstand, er den klar. Tilsæt olivenolien og køl af. Fryses i sorbetière.

Langtidsbagte rabarber:
Rens rabarberne, skær dem i ca. 3 cm lange skrå stykker. Læg dem i et ildfast fad og drys med en blanding af sukker, korn fra en vanillestang, vanille­stangen og tilsæt lidt vand. Dæk fadet med alufolie og bag dem ca. 1 time ved 125 grader, til de er møre og har en god lage.

Rengør jordbær, skær dem i aflange både og mariner dem sammen med rabar­berne.

Serveres med flødeskum eller en god vanilleis.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7754 gange,
og udskrevet 111 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu