Porretærte uden æg - virkelig lækker og let

Porretærte uden æg - virkelig lækker og let, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Julie85

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej til stor tærteform:
125 g.fint hvedemel
125 g.grahamsmel
100 g.smør
0.5 tsk.salt
4 spsk.vand
 
 Fyld:
4-5 porrer
 smør/olie
3 dl.A38
1 dl.hirseflager
1 spsk.krydderier efter egen smag
 salt
 peber
50 g.revet ost
 
Opskrift:
Mørdej:
Mørdejen kan med fordel tilberedes på foodprocessor. Smørret smuldres ind i melet, til det ligner revet ost. Salt tilsættes, og dejen samles hurtigt med vand. Undgå at ælte for meget, da det kan resulterer i en sej dej.

Dejen trykkes ud i formen (stor tæteform) og fordeles så jævnt som muligt - eller hviler i en 1/2 time, så den kan rulles ud. Tærtebunden stikkes med en gaffel og forbages ved 225 grader i ca. 10 min. Uden fyld.

Fyld:
Rens og skær porerne i tynde ringe og svits dem i smør/olie. Bland A38, hirseflager, salt, peber, ost og krydderier sammen. Bland derefter porrer og A38 blandingen sammen og fordel den på tærteformen. Der kan evt. drysses med lidt ekstra ost oven på.

Tærten bages færdig ved 200 grader i ca. 20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 35093 gange,
og udskrevet 454 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-11 11:41:48
En virkelig... spændende opskrift!