Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kartoffelsuppe, billede 4 Kartoffelsuppe, billede 1 Kartoffelsuppe, billede 2 Kartoffelsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
3 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
150 gram Bacon i tern
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:
Skræl og rens grøntsagerne der skæres i mindre stykker.

Grøntsagerne puttes i en gryde og du hælder vand over så de lige er dækket. Grøntsagerne koges møre.

Grønsagerne blendes. Tilsæt Mornay saucen og varm suppen igennem.

Til suppen serveres ristet bacon og noget godt brød.

Tips:

Børnene elsker den, og er deres foretrukne valg når de bestemmer menuen

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (88 stemmer)

Opskriften er vist 143022 gange,
og udskrevet 4191 gange.
Energi:
KJ total 8094 (1927 kcal)
KJ pr. Pers. 2023 (481 kcal)
Vægt ialt 1750 gram
Vægt pr. Pers. 437 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 462 KJ (110 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle  -  2015-09-22 17:40:39
Lidt smagløs, selvom jeg tilsatte en timian kvist og 2 syltede chili

Mettepiigen  -  2012-09-18 17:19:54
Jeg tilsatte fløde i stedet for mornaysauce, og blendede suppen meget let, så der stadig var bid i. Rigtig lækker og cremet suppe. Skal helt sikkert prøves igen.

Jeanett  -  2012-01-20 14:31:23
Fantastisk opskrift. Har brugt den nogle år nu. Jeg laver altid 5 portioner på engang, så er der en masse til fryseren. Det kan sagtens fryses. Jeg bruger 2-3 mornaysauce til sådan en omgang, så altså også kun det det halve af opskriften. Yderligere kan jeg godt finde på at tilføje et par terninger boul. afhængig af årstiden og smagskraften i grøntsagerne. Super nem at tage op af fryseren på en dag hvor det bare skal kræve et minimum.

Tanja  -  2011-12-02 22:40:21
Fin ret - tilsatte dog lidt salt!!! Og en anden gang vil jeg nok bruge en smule mindre mornaysauce. Som andre også har skrevet er smagen ret dominerende.

DTJ  -  2011-11-08 18:07:32
Super lækker men brug mindre mornaysauce, da smagen ellers bliver meget dominerende. 1-2 del. er nok!

Amine  -  2011-09-14 16:53:14
Det er en tyk suppe, men den smager rigtig godt! :)

Thomas  -  2010-11-17 23:15:37
Jeg har smagt kartoffelsuppe før, og synes det er helt fantastisk. Jeg har dog ikke smagt denne variant, men synes den lyder meget tiltalende, og skal helt sikkert prøve at lave den.

malika i:  -  2010-11-11 09:41:52
hvor mange personers ret er det :-)

  -  2010-09-26 13:39:20
kan den fryses?

Christina  -  2010-03-01 19:08:14
Super god suppe. Vi lavede dobbelt portion og puttede kun mornaysauce i svarende til en portion, Mmmmmm....

Pia  -  2010-02-11 17:05:50
jeg sys ikke suppen smager ret godt, den blev alt for ostet med det morney sauce i, det smager jo ikke som en kartoffel suppe så. blev vildt skuffet fordi i andre snakker så godt om den.

Daniel Nørregaard  -  2010-01-28 18:51:01
Ristet svampe drysset ovenpå bagefter, passer rigtig godt til den fyldige smag. Men ellers rigtig god suppe :)

Sara  -  2010-01-13 17:23:10
Vi havde en ret ovre på skolen lignene. Hilsen Sara på 12

  -  2010-01-03 18:54:33
Helt fantastisk suppe - børnene elsker den

elsker supper  -  2009-12-02 08:42:56
skal der ikke også salt, pber og olie i suppen ?

Mia  -  2009-07-27 15:52:31
Prøv med lidt chili - det er fremragende :)

  -  2009-03-27 08:53:40
Helt enig. Gulerødderne skal puttes i til sidst. Det giver mest fylde". Jeg synes den var lækker og cremet Men næste gang bliver den lavet med fløde. Morney saucen var lidt for "ostet"!

sophie  -  2009-01-27 19:34:50
Prøv med ristet parmaskinke til og en klat creme fraiche. Har lige lavet den uden morney - og den smager også supér!:)

pernille  -  2009-01-05 12:45:27
Jeg laver altid dobbelt potion, og fryser så resten ned så de lige er til at tage ud af fryseren.. og det bliver ikke dårligt af den grund syntes jeg...

Rikke  -  2008-12-27 19:13:17
Lækker supper - der smager godt og mætter fantastisk - jeg puttede dog kun 1/4 L. 5% Mornaysovs i og syntes den smagte af rigeligt :o) Er der nogen der ved hvormange dage kan retten holde sig i køleskab og om den kan fryses - eller bliver den så for "grynet"?

  -  2008-12-12 19:55:44
personligt villel jeg aldrig selv bruge mornaysaucen. i stedet bruger jeg madlavnings fløde for at runde smagen af og give suppen en fløjelsblød konsistens. jeg blender gerne det hele og sigter det så suppen er lige så fin. det er en dejlig suppe og folk var vilde med den til restaurant åbningen

Trine  -  2008-09-20 17:35:58
nums! den smager bare helt fantastisk..

jeanettthybo  -  2008-08-17 12:06:40
super god... selv efter en uge sagde kæresten at den suppe bare var fantastisk.... helt sikkert at anbefale.

Simon  -  2008-02-18 11:40:52
Uhm, hvor er det lækkert. Kan helt klart anbefales...

Simon  -  2008-02-14 18:28:51
Man kan også putte græsk yougurt i, som erstatning for mornaysaucen. Det giver en cremet konsistens og er fedtfattigt. Det smager fantastisk!

Per  -  2008-01-16 12:25:19
Husk at smag til med salt og peber. Mornaysauce findes i en 5% udgave som må siges at være rimelig fedtfattig.

Maria  -  2007-11-07 15:21:33
Man behøver ikke komme maronaysause i, kom i stedet lidt fedtfattigt cremefreise eller smøreost på ved servering. Man kan endvidere tilsætte celleri, det smager dejligt

BOS  -  2007-09-26 14:26:23
Den suppe skal I altså prøve - den er let at lave og alle er vilde med den. Morney sovs kan jo også fåes med 5% fedt, så er det jo endda en sund suppe.

pernille  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god ret.

mads  -  0000-00-00 00:00:00
gulerødder skal ikke blendes, men skæres i tern og kommes i bag efter.