Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brunkager Glutenfri

Brunkager Glutenfri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Dansk Cøliaki Forening

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :





Ingredienser:
200 g.kartoffelmel
325 g.majsmel
25-50 g.hakkede mandler
250 g.mælkefri margarine
200 g.mørk sirup
200 g.sukker
1.5 tsk.potaske
0.5 dl.vand
1 posebrunkagekrydderi
 


Opskrift:

Potasken opløses i vandet. Margarine, sirup og sukker varmes i gryde til kogepunktet. Den opløste potaske røres i og massen stilles til afkøling. Når massen er lunken blandes de øvrige ingredienser og røres i. Dejen æltes godt igennem. Den trilles i tykke stænger - det kan med fordel gøres i bagepapir. Stængerne lægges op mod hinanden, gerne lidt i spænd, så de holder formen. Stilles koldt et døgns tid.

Dejen skæres i tynde skiver og bages 10 - 15 min. ved 170 grader (varmluft).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (28 stemmer)

Opskriften er vist 40859 gange,
og udskrevet 1351 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tove Christensen  -  2018-12-13 03:50:27
Hvad er brunkagekrydderi


Eva Mary Teglgaard  -  2018-11-30 19:48:36
Dejen er ikke let at arbejde med - det dur ikke at fryse med bagepapir om - papiret hænger i !!


Benditte Skyhøj  -  2015-12-20 18:18:56
Opskriften er ubrugelig. Småkagerne flyder helt ud, så man har én stor meget flad "småkage" med bobler i. Når den er kølet en anelse af, er den ikke mere helt flydende, men sidder til gengæld helt fast på pladen, så den kun vanskeligt kan skrabes løs og klippes i firkanter. Smager mest af karamel med kanel. Har forsøgt at erstatte margerinen med smør med samme skuffende resultat. Konsistensen ved udruldning var ok og næsten som almindelig brune kager, men de kan ikke tåle at blive bagt.


  -  2014-12-15 14:45:17
dejen blev meget tynd, kom 75 g ekstra majsmel i og så på køl. håber så de kan rulles senere.


Vibeke  -  2013-12-23 11:50:37
Min dej blev for tynd til at den kunne rulles i stænger. Jeg tilføjede 50gr majsmel og stillede skålen koldt i 2 timer. Derefter kunne dejen rulles ved hjælp af bagepapir. Brunkagerne smagte fantastisk!


  -  2009-12-14 22:00:42
Jeg har bagt denne portion, men i ovnen begyndte de at koge og boble, så de måtte smides væk. Herefter blandede jeg mere mel i resten, så det svarede til ca 200 gr. til hele blandingen. Så fungerede det. Jeg brugte smør i stedet for mælkefri margarine, men det kan da vel ikke ødelægge så meget? Jeg brugte også kun højest 1/4 d. vand. Er jeg den eneste, der har dårlig erfaring med denne blanding?


aksoeren  -  0000-00-00 00:00:00
kan man ikke bruge finaxmel istedet for majsmel


  -  0000-00-00 00:00:00
Anja - Nemme og velsmagende kager.