Carpaccio af laks med grov tapenade og lakserogn

Carpaccio af laks med grov tapenade og lakserogn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Maria

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
600 g.meget tyndtskåret laks
 
 Tapenade:
1.5-2 finthakkede rødløg
 olivenolie til stegning
3-4 finthakkede stilktomater UDEN kerner
1 håndfuld hakkede kapers
1 håndfuld grofthakket Rucolasalat
 lidtsalt - syde/havsalt er bedst
 peber fra kværn
 evt.0.5 rød finthakket chili
 
 Pynt:
 lakserogn
 jomfruolivenolie
 evt.citronsaft
 
Opskrift:
Få fiskehandleren til at skære laksen MEGET tyndt ud - eller frys laksen let og skær den fint med en laksekniv. Svits de finthakkede løg i olien på en pande - de skal bare blive "gennemsigtige" - IKKE brune. Hæld løgene over i en skål og lad dem køle af. Bland de finthakkede tomater i. Derefter tilsættes de hakkede kapers og grofthakket rucolasalat. Smages til med en smule salt, peber og evt. chili - og en anelse olivenolie. Blandes godt - lad tapenaden trække lidt. Læg laksen i et tyndt lag på en flot stor tallerken og anret tapenaden rundt om laksen i en dekorativ cirkel. Dryp til sidst med lidt olivenolie og evt lidt citronsaft. Drys lakserognen fint ud over hver tallerken. NB! Revet parmesan reggiano kan bydes rundt, så kan man selv drysse på efter smag.

Tips:

Note! Det søde strejf fra rødløgene giver et godt modspil til de salte kapers. Pas derfor på med at tilsætte salt til sidst. Jeg tilsætter altid finthakket chili, da det giver et godt pift. Serveres evt med nybagt sprødt italiensk brød, olivenolie/smør samt hav/sydesalt. Hvis man ikke selv har tid til at bage, så er italiensk brød evt fra IL FORNAIO et godt bud.


karakterer:
Opskriften er vist 22669 gange,
og udskrevet 805 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

rie  -  2010-05-27 20:17:40
Er det fersk laks, eller røget???