Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hel, braiseret slethvar med citron og hvidløg og dertil syltede kryddertomater med rosmarin

Hel, braiseret slethvar med citron og hvidløg og dertil syltede kryddertomater med rosmarin , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Slettehvar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
850 g.slethvar
1 stk.citron usprøjtet
5 dl.fond (kalvefond: brug evt. 1 oksekødsterning og 5 dl. vand)
50 g.smør
8 kryddertomater med topstilk
3 dl.olivenolie
5 fedhvidløg
0.5 dl.sherry-eller rødvinseddike
 rosmarin
 laurbær
1 skalotteløg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Slethvar:
Læg slethvaren i et ildfast fad. Kalvefonden koges op og hældes over fisken (skal dække det meste af slethvaren). Tilsæt revet citronskal, saft af en halv citron samt 2 dl olivenolie. Slethvaren stilles i ovnen i 20-25 min. afhængig af størrelse ved 150 grader. Lad gerne fisken trække i yderligere 10 min. Pil 4 hvidløg og bag dem i staniol med lidt salt og olivenolie. Bages sammen med slethvaren. Saucen, som er ved fisken, koges ind, og monteres med de bagte hvidløg, som presses og lidt smør.

Syltede kryddertomater:
Tomateren skæres med en spids kniv rundt om maven. Dyppes kort i kogende vand ca. 5 sek, og kommes i koldt vand. 1 dl olie, eddike og krydderier koges op. Bunden af tomaterne befries for skind og den øverste del krænges op over stilken. Den varme lage hældes over og de trækker ca. 20 min. før servering. Gem evt. lagen til en god salatdressing.

Server retten med ovnbagte kartofler.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 18016 gange,
og udskrevet 349 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu