Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Strudse culottesteg med flødekartofler

Strudse culottesteg med flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Struds - Strudsefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Strudse culottesteg med flødekartofler, billede 4 Strudse culottesteg med flødekartofler, billede 1 Strudse culottesteg med flødekartofler, billede 2 Strudse culottesteg med flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.strudseculotte
 fed hvidløg 2-4
 salt
 peber
1,5 kg.kartofler
6 dl.kaffefløde
 Basilikum
 


Opskrift:

Tænd ovnen og indstil den på 200 grader C. alm. ovn.

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Læg dem lagvis i et velsmurt ildfast fad. Hæld fløden over og drys med basilikum. Fordel smørklatter over. Dæk fadet med stanniol. Sæt fadet i ovnen ca. 60 min.. Fjern folien de sidste 20 min.

Rids fedtlaget og gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Hvidløgsfeddene skæres i stykker og stikkes i culottestegen. Læg stegen i en bradepande i en stegepose, og husk at klippe et 2 cm hjørne af posen for oven så dampen kan slippe ud. Sæt stegen midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 15 min. Dæmp varmen til 175 grader C. alm. ovn, lad stegen stege færdig 20-40 min. Afhængigt af, hvor rødt kødet ønskes og hvor flad stegen er.

(Har De et stegetermometer, så stik det ned i den tykkeste del af kødet.
Skal kødet være rødt, skal stegetermometeret vise 60-62 grader.
Skal det være rosa, ca. 65 grader.
Skal det være gennemstegt skal temperaturen være ca. 70 grader.
Men er det 70 grader kan strudseculotten blive lidt tør, så det anbefales rosa, ca. 65 grader)

Tag kødet ud af ovnen, hold det varmt mens det samler saften, ca. 10 - 20 min..

Forskæring:
Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at culotte skal skæres for lidt skråt fra den brede ende.
Skiverne skal være meget tynde.

Serveres med frisk salat og flutes.
(Forslag til fedtfattigt tilbehør: Råstegte kartofler.)

Tips:

(Fanefilet (mørbrad) kan steges og serveres med det samme tilbehør).







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (11 stemmer)

Opskriften er vist 54957 gange,
og udskrevet 1268 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Marianne i Nice  -  2014-12-30 09:59:47
Struds er bedre end okse - mere moert


Per  -  2011-05-29 19:19:02
Til billedet har vi brugt strudsetyksteg, da vi ikke kunne skaffe strudseculotte