Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hvidløgs brød

Hvidløgs brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvidløg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : vibse

Indsendt :



Ingredienser:
1 helt hvidløg ca 12 fed
2.75 dl.mælk
450 g.hvedemel
1 tsk.salt
25 g.smeltet smør
15 g.gær
0.5 tsk.sukker
1 pisket æg
 groft salt
 ledt finhakket hvidløj efter smag
 
Opskrift:
Blancher de adskilte,upillede hvidløg i kogenede vand i 5 minutter,lad dem dryppe af og pil dem. led dem simer i mælken i 10-15 minutter til de er møre.

Sigt melet sammen med saltet og lav en fordybning i det blend mælk og hvidløj og tilsæt det smeltede smør, rør gæren ud med sukkeret og kom det i lune ( max 30grader) hvidløgsmælk sammen med det piskede æg, hæld det ned i fordybningen i melet.

bland det godt sammen og ælt dejen intil den er glat, dejen skal være blød lad den hæve tildækket et lunt sted ca 1 time.

form dejen til store eller små brød andbring dem på en bageplade skær nogle parlallellde snit i dem og la dem hæve i 15 minutter.

drys brødet med salt og ledt hvidløj og bag dem i 20-30 minutter ved 230 grader varm oven

Tips:

brødet er godt til mad og salat man får ikke et hvidløgs sjok når man får det i munden men det er en god run smag og vis man vel kan man tilsætte revnet gullerøder kan anbefales

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6604 gange,
og udskrevet 165 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu