Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Søtungefilet i fad med vinsauce

Søtungefilet i fad med vinsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Søtungefilet i fad med vinsauce, billede 4 Søtungefilet i fad med vinsauce, billede 1 Søtungefilet i fad med vinsauce, billede 2 Søtungefilet i fad med vinsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 skalotteløg
2 gulerødder
1 porre
1 squash
1 dl.ærter
 smør
 
600 g.søtungefilet
2 spsk.citronsaft
 salt
 hvid peber
 
 Sauce:
1 dl.hvidvin
3 dl.bouillon
1.5 dl.piskefløde
2 æggeblomme past.
2 spsk.maizena majsstivelse
 
 Pynt:
0.5 bundtpersille
 


Opskrift:

Skalotteløgene hakkes fint og sauteres. Tilsæt de strimlede gulerødder, porre og squash, og lad grønsagerne svitse et par minutter.

Smør et ovnfast fad, og fordel grønsagerne i bunden sammen med ærter. Læg søtungefileterne ovenpå (filet af f.eks. torsk, sej, rødtunge eller rødspætte kan også bruges), dryp med lidt citronsaft og krydr med salt og peber. Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min.

Vin, bouillon og 2/3-del af fløden bringes i kog i en gryde. Pisk resten af fløden luftig med æggeblomme og maizenamel, pisk dette i saucen. Det må ikke koge, for så skiller det! Saucen skal blot varmes igennem.

Tag fadet med fisk ud af ovnen, hæld saucen over og drys med hakket persille.

Server med nye kartofler.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (9 stemmer)

Opskriften er vist 46441 gange,
og udskrevet 2440 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2008-11-09 18:26:54
Saucen skal være rimelig tyk hvis den hældes over fisken i fadet da der er en del væde i bunden af fadet, man kan også vælge at servere saucen ved siden af.


Ann Catrin  -  2008-07-08 15:38:32
Meget lækker ret og meget nem at lave


jytte  -  0000-00-00 00:00:00
meget lækker,nem at lave