Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager

Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Pighvar - Pigvar

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Anders

Indsendt :


Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager, billede 4 Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager, billede 1 Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager, billede 2 Hvidvinsdampet pighvar med grøntsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.pighvar hel
 groft salt
1 bdt.dild
4 kvistebredbladet persille
50 g.smør
1 citron
2.5 dl.tør hvidvin
1 dl.vand
 salt
 peber
 
 Grønsager:
3 gulerødder
1 broccoli
1 squash
 
Opskrift:
Pighvaren skylles og gnides med groft salt. Fjern gæller og indvolde og skyld den grundigt igen. klip finderne af.

Smør en bradepande med lidt af smørret.

Læg lidt persille og dild i fisken og resten i bradepanden. Skær et snit i fiskens overside og læg fisken i bradepanden med oversiden opad.

Pres citronen for saft og hæld det over fisken. Hæld hvidvin og vand, drys med salt og peber og læg resten af smørret i klatter over fisken.

Læg folie over fadet og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 30 minutter.

Rens, skyl og skræl grønsager og skær dem ud i mundrette stykker. Når fisken har været 30 minutter i ovn, lægges grønsagerne ved og damper med de sidste 20 minutter i ovnen.

Inden servering fjernes skindet fra fisken.

Serveres med kogte kartofler og hjemmelavet hvidvins-hollandaisesauce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (26 stemmer)

Opskriften er vist 167152 gange,
og udskrevet 5928 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2018-05-11 21:24:20
Persille og masser af citrontimian som urteblanding, lækkert. 3 pighvar á 650 g i bradepanden. Stegetid KUN 25 min. ved 225 grader (+ hviletid bagefter). Endelig ikke mere tid i ovnen. I stedet for grøntsagerne, valgte vi lidt ice-berg salat og en pose frossen majs,ærter, rød peberfrugt-blanding. Rigtig god opskrift til pighvar i ovn - og nemt !!

Morten Sarvig  -  2017-08-15 20:46:01
Fantastisk opskrift - grøntsagerne skal dog have mere end de 20 min :)

K. Pedersen  -  2009-10-25 10:20:28
Fulgte ikke opskriften til punkt og prikke, men brugte den som inspiration. Fik et udemærket resultat, når man tager i betragtning at jeg er nybegynder udi hel og urenset fisk.

Escherich  -  2009-06-09 21:38:19
Meget nem opskrift smager fantastisk