Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Aashilds drømmekage

Aashilds drømmekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kager i formRet : Kager i form

Hovedingrediens : Mel

HvedemelOprindelsesland : Norge - Norsk - Norske

Norge - Norsk - NorskeFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : bogoje

Indsendt :


Aashilds drømmekage, billede 4 Aashilds drømmekage, billede 1 Aashilds drømmekage, billede 2 Aashilds drømmekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 æg
150 g.sukker
75 g.kartoffelmel
4 tsk.hvedemel
5 tsk.kakao
2 tsk.bagepulver
2 tsk.vaniljesukker
 
 Vanillecreme:
5 dl.sødmælk
1 tsk.vanillesukker
4 æggeblommer, past.
125 g.sukker
50 g.maizena majsstivelse
 
 Smørcreme:
250 g.flormelis
250 g.smør
1 spsk.kakao
 


Opskrift:

Æg og sukker piskes luftigt resten af ingredienserne sigtes i hældes i smurt springform ca. 22 cm i diameter. Sættes i kold ovn der er stillet på 180 grader C. alm. ovn bages i ca. 30 min.


Vanillecreme:
Varm mælk langsomt op. Tag gryden fra varmen og køl mælken lidt af. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker lyst og rør majsstivelse i. Tag vanillestangen op af mælken og rør og rør mælken i æggeblandingen. Hæld cremen tilbage i gryden og varm den langsomt op under omrøring til den jævner. Kog saucen 1 minut under omrøring. Hæld cremen i en skål, læg film eller folie over og køl den af.


Smørcreme:
flormelis og smør røres hvidt, rør derefter kakao i.


Når vanillecremen er afkølet, piskes den godt igennem inden den piskes sammen med smørcremen.


Når kagen er kold, deles den i 2-3 lag og lægges sammen med fyldet.

Kagen er MEGET velegnet til frysning

Tips:

Hvis kagen skal fryses, kan det være en god ide' at dele den op i portionsstykker, så er det nemt at tage det antal stk. op man lige skal bruge. kagen kan spises kort tid efter den er taget ud af fryseren. Bryg en god kop kaffe og nyd den skønne kage til - HYGGE



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (61 stemmer)

Opskriften er vist 47631 gange,
og udskrevet 648 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

benthe  -  2012-07-22 09:31:53
Til Per: Som jeg forstår det, er det vanillecremepulver som man selv laver færdig, og så tilsætter smør og flormelis. Man kan jo få flere slags af disse tørpulvercremer, ofte flere poser i en stor kasse, jeg ville bruge en pose, som er til en ½ liter mælk.


Per  -  2011-10-07 10:49:47
Det er ind i mellem noget af en udfordring at skulle afprøve andres opskrifter, specielt når der bruges færdigprodukter i opskriften. Her der det vanillecreme som er udfordringen, for den eneste vanillecreme jeg kender er den til desserter fra Karoline/Arla og i 5 dl. pakninger. Men cremen bliver meget tynd, og kagen kan kun bære omkring halvdelen af cremen. De kunne evt. være kagecreme, men den er ikke færdig og skal blandes i mælk. Kan så også se at vi har glemt at tilsætte kakao. Men bortset fra det, så smager både creme og kagen udemærket.


Ida  -  2010-12-04 12:32:34
Mums der taler vi om en god kage :)


Nicoline  -  2008-06-19 19:47:57
SupeR god,, vil altid bruge den :)


den seje  -  2007-09-15 21:05:16
add mann fy for fanden en klam kage.


Lilly  -  2007-05-22 21:28:55
Jeg fik den kun til at slå til 6 personer, så god var den


jane  -  0000-00-00 00:00:00
den er super


Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Har føjet den til kategorien: ABSOLUT FORETRUKNE - den er virkelig en DRØMmekage


Carina  -  0000-00-00 00:00:00
kanonGUF


Katrine  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare ganske utrolig lækker