Aashilds drømmekage

Aashilds drømmekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Norge

NorgeFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : bogoje

Indsendt :      Red:

Aashilds drømmekage, billede 4 Aashilds drømmekage, billede 1 Aashilds drømmekage, billede 2 Aashilds drømmekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
4 tsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Vanillecreme:
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Smørcreme:
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes luftigt resten af ingredienserne sigtes i hældes i smurt springform ca. 22 cm i diameter. Sættes i kold ovn der er stillet på 180 grader C. alm. ovn bages i ca. 30 min.


Vanillecreme:
Varm mælk langsomt op. Tag gryden fra varmen og køl mælken lidt af. Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker lyst og rør majsstivelse i. Tag vanillestangen op af mælken og rør og rør mælken i æggeblandingen. Hæld cremen tilbage i gryden og varm den langsomt op under omrøring til den jævner. Kog saucen 1 minut under omrøring. Hæld cremen i en skål, læg film eller folie over og køl den af.


Smørcreme:
flormelis og smør røres hvidt, rør derefter kakao i.


Når vanillecremen er afkølet, piskes den godt igennem inden den piskes sammen med smørcremen.


Når kagen er kold, deles den i 2-3 lag og lægges sammen med fyldet.

Kagen er MEGET velegnet til frysning

Tips:

Hvis kagen skal fryses, kan det være en god ide' at dele den op i portionsstykker, så er det nemt at tage det antal stk. op man lige skal bruge. kagen kan spises kort tid efter den er taget ud af fryseren. Bryg en god kop kaffe og nyd den skønne kage til - HYGGE


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Drømmekage

karakterer:
Opskriften er vist 55218 gange,
og udskrevet 734 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22536 (5365 kcal)
KJ pr. Pers. 2253 (536 kcal)
Vægt ialt 1790 gram
Vægt pr. Pers. 179 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1259 KJ (299 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 38.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Zuz  -  2019-11-08 13:31:45
WAUW for en smagsoplevelse...skal absolut gentages :-)

benthe  -  2012-07-22 09:31:53
Til Per: Som jeg forstår det, er det vanillecremepulver som man selv laver færdig, og så tilsætter smør og flormelis. Man kan jo få flere slags af disse tørpulvercremer, ofte flere poser i en stor kasse, jeg ville bruge en pose, som er til en ½ liter mælk.

Per  -  2011-10-07 10:49:47
Det er ind i mellem noget af en udfordring at skulle afprøve andres opskrifter, specielt når der bruges færdigprodukter i opskriften. Her der det vanillecreme som er udfordringen, for den eneste vanillecreme jeg kender er den til desserter fra Karoline/Arla og i 5 dl. pakninger. Men cremen bliver meget tynd, og kagen kan kun bære omkring halvdelen af cremen. De kunne evt. være kagecreme, men den er ikke færdig og skal blandes i mælk. Kan så også se at vi har glemt at tilsætte kakao. Men bortset fra det, så smager både creme og kagen udemærket.

Ida  -  2010-12-04 12:32:34
Mums der taler vi om en god kage :)

Nicoline  -  2008-06-19 19:47:57
SupeR god,, vil altid bruge den :)

den seje  -  2007-09-15 21:05:16
add mann fy for fanden en klam kage.

Lilly  -  2007-05-22 21:28:55
Jeg fik den kun til at slå til 6 personer, så god var den

jane  -  0000-00-00 00:00:00
den er super

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Har føjet den til kategorien: ABSOLUT FORETRUKNE - den er virkelig en DRØMmekage

Carina  -  0000-00-00 00:00:00
kanonGUF

Katrine  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare ganske utrolig lækker