Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Mørksej med lime- og estragonhollandaise

Mørksej med lime- og estragonhollandaise , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
600 g.mørksejfilet med skind
 olie
 salt
 peber
 
200 g.rødløg
200 g.sommerkål
200 g.hvide og grønne asparges
 olie
 salt
 peber
 
200 g.smør
3 æggeblommer
2 spsk.hvidvinseddike
2 spsk.hvidvin
1 lime
1 spsk.estragon
 
1 dl.olie
3 spsk.persille
Opskrift:
Mørksejfileterne skylles og duppes tørre. Placér fisken i et smurt fad med skindsiden op, dryp lidt olie over og sæt fadet i ovnen ved 175° i 10-12 min. Herefter kan skindet let tages af, og mørksejen krydres med salt og peber.

Grønsagerne snittes og ristes på panden, smag til med salt og peber.

Sauce:
De 3 æggeblommer sættes over i en gryde med vineddike og hvidvin. Kryder med salt og peber. Leger æggeblommerne over svag varme under konstant piskning, uden at æggeblommerne kommer i kog (max. 70°), indtil konsistensen er tyk og cremet.

Smørret afklares, dvs. opvarmes forsigtigt, så vallen (bundfaldet) skiller fra. Herefter hældes det klare smør fra.

Æggeblommerne monteres forsigtigt med det klare smør, således at der bliver dannet en homogen sauce. Smages til med limesaft og frisk estragon.

Dryp evt. med kold persilledressing: Blend olie og hakket persille med salt og peber.

Server retten med kartofler.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10892 gange,
og udskrevet 287 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu