Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvedeknopper uden æg

Hvedeknopper uden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvedeknopper uden æg, billede 4 Hvedeknopper uden æg, billede 1 Hvedeknopper uden æg, billede 2 Hvedeknopper uden æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bland mel med sukker og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og findel det i blandingen. Rør gæren glat med halvdelen af vandet. Kom resten af vandet i og hæld det i skålen. Rør dejen sammen. Ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig.

Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.

Derefter slås dejen ned og formes til 12 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, det er vigtigt at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider.

For at hvedeknopperne skal blive særlig luftige forgår efterhævningen over damp. En stor gryde sættes over varmen, og når vandet begynder at dampe, sættes bradepanden med hvedeknopperne på gryden. Vandet skal ikke koge, får så danner hvedeknopperne skorpe i bunden, men blot holdes varmt; hvedeknopperne efterhæver således i 15 minutter.

Pensles med vand og sættes derefter i en 200 grader C varm ovn i ca. 15-20 minutter. Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe.

Efter afkøling skæres hvederne igennem og ristes med den over-skårne side opad ved varmluft+grill i ca. 10 min. - til de er gyldne og sprøde.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 39754 gange,
og udskrevet 594 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 22005 (5239 kcal)
KJ pr. stk. 1833 (436 kcal)
Vægt ialt 1814 gram
Vægt pr. stk. 151 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1213 KJ (288 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 45.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2014-05-14 15:49:58
Du kan altid bruge olie i stedet for smør, i en gærdej :-)

Lisa  -  2011-05-19 13:58:37
kan man bruge olie i stedet for smør? (:

Amalie  -  2007-09-22 16:54:28
´fedt at lave sine egne hveder !