Bland mel med sukker og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og findel det i blandingen. Rør gæren glat med halvdelen af vandet. Kom resten af vandet i og hæld det i skålen. Rør dejen sammen. Ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig.
Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.
Derefter slås dejen ned og formes til 12 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, det er vigtigt at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider.
For at hvedeknopperne skal blive særlig luftige forgår efterhævningen over damp. En stor gryde sættes over varmen, og når vandet begynder at dampe, sættes bradepanden med hvedeknopperne på gryden. Vandet skal ikke koge, får så danner hvedeknopperne skorpe i bunden, men blot holdes varmt; hvedeknopperne efterhæver således i 15 minutter.
Pensles med vand og sættes derefter i en 200 grader C varm ovn i ca. 15-20 minutter. Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe.
Efter afkøling skæres hvederne igennem og ristes med den over-skårne side opad ved varmluft+grill i ca. 10 min. - til de er gyldne og sprøde.