Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Stuvet Kålroe/kålrabi

Stuvet Kålroe/kålrabi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 majroe/kålrabi
 vand
 salt
 
15 g.blødgjort smør eller margarine
20 g.hvedemel
 hakket persille
 sukker
 salt
 
Opskrift:
Roerne skrælles, skæres i små stykker og gives et opkog i vand. Dette første hold vand kastes bort da roer ofte er beske i smagen. De koges derpå møre i vand med salt, hældes i dørslag og dryppes godt af. Stuvningen laves af smør eller margarine, mel og mælk og tilsættes hakket persille, sukker og salt.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (22 stemmer)

Opskriften er vist 44523 gange,
og udskrevet 1114 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Vibeke  -  2017-02-27 14:51:00
Jeg laver kålrabimos med et par bagekartofler og bacon i skiver til. Desuden får vi bløde løg med en anelse sukker på som tilbehør. Det er en gammel opskrift fra min svigermor :-)

Steen Winum  -  2013-10-24 14:18:47
Jeg har med succes prøvet retten af 2 gange. Anden gang var der en smule edike tilsat ca 2 spise skeer. Virkeligt godt resultat

Beth  -  2013-03-09 07:59:05
Smager skønt. Skar kålrabien i tern på ca. 1 x 1 cm. Gem lidt af det første kogevand og smag til med det.

  -  2011-04-04 20:34:03
jens E. Jepsen har ret med de to typer. Den som sædvanligvis er i handelen er den med den rødlilla overdel den er ikke så besk som den grønne.

Jens E. Jepsen  -  2010-01-18 14:20:38
Der findes 1 til 2 tyber kålrabi den ene er bitter i smagen. Det fjerner man ved at give den frost enten uden for eller i fryseren i ca. et døgn, et gammel husråd fra min mor

Niels Jermiin Nielsen  -  2007-09-10 21:49:32
Persillen kan i en snæver vending undværes. Det er slet ikke nødvendigt at hælde sukker i. Og det er synd at hælde den første partion vand ud! Det som man i stedet kan gøre er at hælde mælk eller fløde i - så bevarer man hele den gode kålrabi-smag samtidig med at gassen tages af det bitre. Og så smider man jo heller ikke så mange vitaminer ud! Om foråret er kålrabien i øvrigt ikke så bitter som i efteråret. Kålrabi er efter sigende den plante i Europa som indeholder flest C-vitaminer. Uden Kålrabi suppe havde ingen vist overlevet KZ-lejrene. I øvrigt bør denne ret serveres med stegt godt saltet flæsk eller frikadeller.