Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Havtaske medaljon ristet i oliven med rødpeber sauce og grønsagsbund

Havtaske medaljon ristet i oliven med rødpeber sauce og grønsagsbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Havtaske medaljon ristet i oliven med rødpeber sauce og grønsagsbund, billede 4 Havtaske medaljon ristet i oliven med rødpeber sauce og grønsagsbund, billede 1 Havtaske medaljon ristet i oliven med rødpeber sauce og grønsagsbund, billede 2 Havtaske medaljon ristet i oliven med rødpeber sauce og grønsagsbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 røde peberfrugter
50 g.skalotteløg
 olivenolie
1 dl.hvidvin
3 dl.hønsebouillon
 salt
 peber
 smør
 
800 g.havtaske
 salt
 peber
 
100 g.oliven sorte uden sten
1 dl.olivenolie
 
50 g.skalotteløg
2 tomater
 olivenolie
200 g.spinat frisk
 
1000 g.kartofler
 


Opskrift:

Rødpeber sauce:
Begynd med peberfrugterne: Skær hver peberfrugt i 4 stykker og bag dem med skindsiden op i ca. 10-15 min. ved 200-220 grader, indtil skindet blive mørkt/sort. Tag dem ud, put dem i en plastpose og lad dem køle af. Skindet kan herefter nemt fjernes og peberfrugter skæres i mindre stykker.

Skær 1 løg i tern og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt peberfrugterne og kort herefter hvidvin og hønsefond og lad det reducere til halvdelen af væden er væk. Smag til med salt, peber og evt. en smørklat. Tilsidst blendes saucen til en cremet/grynet konsistens.

Havtaske:
Fjern evt. hinder fra havtasken og skær den i portionsstykker. Krydr med salt og peber.

Hak de små oliven fint og bland dem med 1 dl olivenolie. Hæld det på en pande og steg portionsstykkerne heri under konstant vending indtil olivenstykkerne sætter sig fast.

Placer herefter stykkerne i et fad og bag dem færdig i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 5 min. Tag dem ud, overdæk og lad dem hvile i endnu 5 min. inden servering.

Grønsagsbund:
Hak et løg, fjern kernerne fra tomaterne og skær tomatkødet i strimler og svits det på en pande i lidt olie i 1- 2 min. Tilsæt den friske spinat og juster tilsidst med salt og peber.

Server retten med små kartofler.

Tips:

(Når peberfrugteren bages i ovnen fremhæves smagen i peberfrugten og man undgår helt den beske smag fra skindet)







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 28716 gange,
og udskrevet 693 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

lars dam  -  2016-05-14 18:10:23
Pas på, når du varmer panden med olie og oliven op. Oliven sprutter og springer som popcorn.