Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Potkäse (potkæse)

Potkäse (potkæse), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
300 g.rester af ost
 kommensnaps
2 snapseglas rom
 salt
 hvid peber
 evt.fløde
 
Opskrift:
Rester af mild, mellemlagret og vellagret ost samt eventuelt lidt blåskimmelost rives eller moses og lægges i en krukke.

Overhældes med kommensnaps, så det lige dækker ( brøndumsnaps er udmærket).
Hæld 2 snapseglas rom over samt lidt salt og hvid peber.
Læg låg på krukken.
Krukken stilles køligt , og der røres rundt i osten dagligt i 7 dage.
Tilsæt fløde, hvis osten er for tør.
Efter 10 dage er osten klar til brug.

Tips:

Server osten til kiks, surbrød eller knækbrød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)

Opskriften er vist 30655 gange,
og udskrevet 669 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Karlo  -  2014-12-25 21:24:37
det eR da synd for både ost og snaps

anarkisten  -  2011-02-27 11:16:17
Hejsan Jeg har sat en potkæse igang,(i et henkogningsglas med patentlukning),for et par måneder siden og har tænk mig at den skal være et år gammel før den tages i brug. Nu er spørgsmålet : Hvordan opbevarer jeg den bedst (den er jo hermetisk lukket)i køleskab er temperaturen jo stabil hele året ???

Skøtt  -  2009-10-19 13:49:14
Der da ikke kommen i brøndumsnaps, så sks du ha rød Åldborg

Henrik Vildgaard  -  2008-07-10 10:49:24
Min Far lavede potkäse som følger: I stenkrukke blev hældt diverse osterester og efterfølgende dækket af brun rom.Derefter suppleret med ost og rom, og selvfølgelig jævnligt omrørt- først efter ca. 2 år kunne man begynde at bruge af den.Og derefter jævnligt spæde den op med ost og rom. Krukken var dækket med alm cellofanpapir. Det lugtede aldeles afskyeligt, men smagte herligt. Mvh. Henrik Vildgaard