Skærising i svøb på svampebund med tomat- og spinatcreme

Skærising i svøb på svampebund med tomat- og spinatcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Skærising

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.skærisingfilet
100 g.spinat frisk
 blade sølvbede, Savoykål eller store spinatblade
2 skalotteløg
2 dl.hvidvin
2 dl.fiskefond (evt. 2 dl vand og 0.33 bouillonterning)
2 dl.fløde
 citronsaft
400 g.svampe (østershatte, karl johan, kantareller)
 salt
 peber
6 cherrytomater
 hvidløg efter behag
 
Opskrift:
Sauce:
Begynd her. Skær skalotteløgene i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, fiskefond og lidt citronsaft og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge ind til 2/3 del. (Kokketips: monter 50 g. kold smør i saucen til sidst for at jævne den. Kan evt. erstattes af lidt maizena) Saucen kan benyttes som den er tilberedt her, men kan herudover tilføjes spinat- og tomatsmag.

Spinatcreme:
Hæld halvdelen af saucen i en blender og tilsæt spinat, der er blancheret forinden. Blend indtil saucen er grøn.

Tomatcreme:
Hæld halvdelen af saucen i en blender og tilsæt 6 cherrytomater, hvidløg. Blend indtil saucen blive rødlig.

Begge sauce varmes og smage til med salt og peber.

Skærising:
Blancher blad svarende til antal filetter. Placer en filet på hver sit blad, krydre med salt og peber og rul fileten sammen. Læg rullerne i et ildfast fad og bag dem i en varm ovn i ca. 10 min ved 180 grader. Tag fadet ud og lade dem trække 5 min. inden servering.

Svampebund:
Rist svampene i lidt smør på en pande og krydre med salt og peber.

Server små kartofler evt. med skræl til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 11080 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget velsmagende ret. Jeg anvendte hele skærising på en bund af savoykål med lidt vin, citronsaft, vand og bønneurt.