Blåbærparfait – Blåbær parfait

Blåbærparfait – Blåbær parfait, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 vaniljestang
5 æggeblommer
100 g.flormelis
 
175 g.blåbær
90 g.sukker
 citronsaft
 
3 dl.Piskefløde
 
Opskrift:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vanilje og æggeblommer i en emaljeret eller rustfri stålgryde. Aluminium misfarver mad med æg og mælk.

Rør flormelissen i æggemassen og sæt den over hedt vandbad. Pisk hele tiden og bliv ved, til cremen tykner. Tag den fra varmen og flyt den over i koldt vandbad (f.eks. køkkenvasken).

Fortsæt med at piske til cremen er næsten kold og endnu cremet.

Kog for svag varme blåbær og 90 gr sukker til en fin kompot. Det tager ca 5 minutter. Køl af. og smag til med et par dråber citronsaft. Bland blåbærkompotten i cremen.

Pisk fløden stiv, og bland den nænsomt, men effektivt med æggecremen. Fordel iscremen i portionsforme eller en stor form som kan tåle fryser og stil den til frysning i mindst 4 timer. Rør eventuelt i den et par gange under indfrysningen, så æggemassen ikke synker til bunds. Dog er netop denne form for parfait ikke slem til det, hvis man har blandet massen godt.


karakterer:
Opskriften er vist 18291 gange,
og udskrevet 351 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu