Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sur stærk suppe

Sur stærk suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :



Ingredienser:
4 tørrede kinesiske svampe
2 skiverbønneost (1 skive er 1½ cm tyk med et fladmål på 7x7 cm.)
1.25 dl.bambusskud fra dåse (evt tørrede bambus opblødt i vand)
125 g.magert svinekød uden sener
1 l.hønsebouillon
1 tsk.salt
1 spsk.kinesisk soya
1 tsk.hvid peber
2 spsk.vinaigre eller eddike
2 spsk.maizenamel (majsstivelse)
2 spsk.vand
1 æg
2 tsk.vegetabilsk olie (helst sesamfrøolie)
1 tynd porre med top
 
Opskrift:
Læg de tørrede svampe i varmt vand i en halv time, hvorefter vandet hældes væk, fjern de seje svampestilke. Hattene, der er tilbage skæres først i skiver på den ene led og derpå i strimler på den anden.

Skyl bambus og bønneost i koldt vand og skær dem i strimler, ligesom svampehattene.

Det magre svinekød skæres også i strimler på 4-5 cm´s længde

Porren snittes i tynde strimler.

Maizenamelet røres ud i vand til jævning

Ægget sammenpiskes i en skål for sig.

Alle ingredienserne stilles parart inden for rækkevide.

Bland hønsebouillon, salt, soya, svampe, bambusskud og flæskestrimler i en gryde, som bringes i kog. Lad det koge i ca. 3 minutter. Tilsæt derpå bønneosten, peber og vinaigre. Kog det op igen. Pisk maizenajævningen i suppen til den er jævnet og kog op.

Derpå hældes lidt af suppen op i det sammenpiskede æg, det er vigtigt, at suppen ikke koger, når det hældes ned i æggemassen, som i givet fald blot vil stivne. Når denne slat suppe er blandet godt med det sammenpiskede æg, skal det hældes tilbage i den store portion suppe som på dette tidspunkt heller ikke må koge, når æggemassen er kommet i suppen må suppen overhovedet ikke koge mere, derfor skal dette sidste led foregå lige inden suppen serveres.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 13165 gange,
og udskrevet 173 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Edvard  -  2016-01-03 14:02:12
Kinesisk bønneost forekommer i andre opskrifter , men hvad er det egentlig og hvor vigtig er det for retten ? Jeg har lavet stærk kinesisk suppe uden bønneost, den smagte udmærket. Er der nogen der ved hvor "OSTEN " KAN KØBES. Måske den der har lagt opskriften frem her - eller det er måske bare en afskrift af noget andet.

mariann  -  2009-08-06 22:01:31
hvad er bønneost? og hvor kan man købe det?