| |
|
Figengrød
Figengrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
300 | g. | figner uden sten 300 g. figner uden sten | 7.5 | dl. | kogt koldt vand 7.5 dl. kogt koldt vand | 0.5 | | citron skal heraf 0.5 citron skal heraf | 75-85 | g. | sukker 75-85 g. sukker | 2.5 | spsk. | Ideal jævning B 2.5 spsk. Ideal jævning B | 1 | tsk. | Vanila 1 tsk. Vanila | | | |
| |
Fignerne lægges i blød i kogt, koldt vand 1 døgn.
Revet citronskal tilsættes. Fignerne koges sagte møre i vandet ca. 15 min.
Saften sødes og jævnes med den i koldt vand udrørte jævning. Grøden koges 1 min., drysses med Vanila og afkøles.
Cremesauce eller fløde serveres til.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 9010 gange, og udskrevet 90 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Per - 2007-03-13 10:42:32 Opskriften er oprindelig med svesker, men figner kan bruges i stedet, er det friske figner skal de jo ikke udblødes.
|
|