Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ovnbagt laks med citronsauce

Ovnbagt laks med citronsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 hel laks eller ørred på ca. 1 ½ kg
 salt
 peber
 citronskiver
 evt.lidt dild eller persillekviste
 
 Sauce:
2 dl.fiskebouillon
 væde fra fisken
1 citron saft heraf
1 æggeblomme
50 g.koldt smør
 salt
 kværnet peber
 
 Tilbehør:
 letkogte grøntsager små kartofler med dilddrys
 
Opskrift:
Skrab fisken er fri for skæl og slim og rens den godt indvendig. Klip finnerne af og skær evt. hoved og hale af. Smør et stort stykke alufolie og læg fisken herpå . Krydr med salt og peber og læg lidt citronskiver ovenpå og dild eller persille indeni. Pak folien godt omkring og læg pakken på en bageplade. Bag den midt i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Luk folien op og mærk ved ryggen om fisken føles fast ved et let tryk med fingeren. Den må endelig ikke få for meget så den bliver tør. Åbn pakken og hæld skyen over i en gryde. Pisk fiskebouillon i sammen med saften af 1 citron. Kog det godt igennem. Pisk smørret i lidt ad gangen. Kom æggeblommen i en skål og pisk halvdelen af den varme sauce i lidt ad gangen. Kom det tilbage i gryden og kog forsigtigt op lige til kogepunktet. Pisk hele tiden. Smag saucen til og tag den gerne fra varmen. Den må endelig ikke koge, men gerne varmes op. Pil skindet af fisken og løft fiskekødet fra benene. Server med grøntsager og saucen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 24677 gange,
og udskrevet 656 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu